Scalia Hukuk Okulu Nasıl Yüksek Mahkemenin Tanınmış Bir Arkadaşı Oldu?

Yasaya göre, hakimler sınırlı sayıda kaynaktan dış gelir elde edebilir: kitap avansları ve telif ücretleri, yatırımlar ve öğretim. Adli Etik Kuralları özellikle öğretimi teşvik eder. Birkaç yargıç, Harvard, Duke ve Notre Dame gibi okullarda ders alarak devlet maaşlarını 300.000 doların altına çıkardı.

Ancak Scalia Law, cömert avantajlar sunarak hızla cephenin önüne geçti. Yargıçlar Gorsuch ve Kavanagh’ın her biri, tipik olarak yaklaşık iki hafta süren yaz kurslarını öğrettikleri için, son yıllarda yaklaşık 30.000 $ olan bazı dış gelirler üzerindeki yasal sınıra yaklaşan maaşlar aldılar.

Okul ayrıca uzak yerlerdeki hakimler için ısmarlama programlar geliştirmektedir. Yargıç Gorsuch, öğretmek için İzlanda ve İtalya’ya gider; Yargıç Kavanagh İngiltere’de ders verdi. İlk pandemik yaz boyunca, her iki yargıç da derslerine baskı yaptı ve eyalet tatil beldelerinde ders verdi. (Yalnızca Adalet Thomas kampüste derslerini düzenli olarak verir ve eski katiplerinden ikisi doçenttir.)

Hukuk fakültesi dekanı Ken Randall yaptığı açıklamada, “Adalet yanımızda olduğunda, öğrencilerimizle adaleti sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. “Hukuk okulları öğrencilere hizmet eder ve eğitimleri şüphesiz yargıçların öğrencilere ders vermesi veya onlarla konuşması tarafından geliştirilir.”

Bazen yargıçların öğretimi, mahkemedeki konumlarıyla kesişir.

Yargıçlar Gorsuch, Kavanagh ve Thomas, personelin “ek tazminatın verildiği davalara yardımcı olmaması gerektiği” şeklindeki – yargıçların gönüllü olarak takip ettiği – bir adli istişari görüşe rağmen, dışarıdaki akademik görevlerini koordine etmek için odalarındaki personeli rutin olarak kullandılar.

READ  Celtics - Heat 7. Maç: Miami Heat, Boston Celtics'in tarihi geri dönüş hayalini yıktı ve NBA Finallerine yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir