Rusya Ukrayna’ya Füze Fırlattı: Canlı Güncellemeler

borç…Bryce Wilson, Reuters aracılığıyla
borç…Chris Barry, Instagram aracılığıyla, Reuters aracılığıyla

Ukrayna polisi, iki İngiliz uyruklu Andrew Bagshaw ve Chris Barry’nin 6 Ocak’ta sabah saat 8’de Kramatorsk şehrinden ayrılarak doğuya, Ukrayna’nın Rusya ile olan ön hattına doğru yola çıktığını söyledi.

Konuya aşina bir yardım görevlisine göre, misyonları Rus ve Ukrayna kuvvetlerinin acımasız bir savaşta savaştığı küçük bir kasaba olan Soledar’daki yaşlı bir kadını tahliye etmekti.

Asla geri dönmediler.

Onların akıbetiyle ilgili sorular Salı gününe kadar oyalandı, Mr. Barry’nin ailesi, İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “sevgili Chrissy’miz” ve Mr. Bagshaw, “onları Solatar’dan insanca tahliye etmeye çalışırken öldürüldüklerini” doğruladı.

Açıklamada, “Yaşlılara, gençlere ve yoksullara yardım etme konusundaki özverili taahhüdü, bizi ve geniş ailesini çok gururlandırdı” dedi.

Erkeklere ait aracın topçu ateşiyle vurulduğuna inanılıyor, ancak soruşturma devam ediyor. Paksha’nın ailesi bir yerde dedi. Haber Konferansı. Böyle bir karardan korktular, ancak çalışmalarından “çok gurur duyduklarını” söylediler.

Bay. Bagshaw, 47 ve Mr. Tanıdık kaynaklara göre, 28 yaşındaki Barry, sivillerin ön hatlardan tahliyesine yardım eden, savaş deneyimi olmayan geçici bir yabancılar grubunun parçasıydı. Bay. Barry ve Mr. Paksha’nın birçok göçü belgelenmiş Tarafından Gazetecilerpaylaşan Arnaud De Decker dahil Pakmut’ta Sn. Barry’nin görüşleri Kaybolmadan birkaç gün önce.

Ölümleri, pek çok Ukraynalının Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana gördüğü en kötü savaş bölgelerinden birinde kapana kısıldığı Donbass’ta işleri cankurtaran halatı haline gelenlerin karşı karşıya kaldığı tehlikenin açık bir hatırlatıcısıdır.

Ocak. 6 Eylül’de, ikisi de “çok tehlikeli bir adrese gitti” dedi hem Bay hem de Bay ile birlikte çalışan Kreskors Rybak. Paksha ile iki hafta boyunca Kramatorsk’ta yaşayan yabancı bir gönüllü. “Asla geri gelmediler.”

READ  Papa Francis: Paskalya Ayini, papalık hastalığından sonra halkı rahatlatıyor

Rusya adına savaşan kötü şöhretli bir paralı asker olan PMC Wagner, erkeklerden birinin cesedini, kaybolduktan bir hafta sonra bulduğunu iddia etti. Bay Vaishniakov, sivillere, hastanelere ve orduya yiyecek ve tıbbi malzeme de dahil olmak üzere kaynak gönderen Kiev merkezli bir yardım kuruluşu olan Pavlo Vyshnyakov Vakfı’nda gönüllüdür. Grup, pasaportlarının fotoğraflarını ve Barry’yi tanımlayan bir sertifikayı Telegram’da yayınladı. gruplar. Güven yorum yapmaktan kaçındı.

Wagner’in iddiası o sırada doğrulanamadı ve Rus devlet medyası, kanıt olmadan paralı asker olduklarını iddia etti.

Ukrayna’daki savaş insani bir sorundur. Bir insani politika analisti olan Abby Stoddart, bazı bölgelerdeki koşulların bölge sakinlerinin kalması için çok tehlikeli olduğunu veya birçok uluslararası kuruluşun personelinin girmesine izin verdiğini söyledi.

Stoddard, bu nedenle bazı tehlikeli tahliyelerin bağımsız gönüllüler tarafından gerçekleştirildiğini, “başka bir deyişle, insanları güvende tutmak için sınırlı kaynaklara sahip kişiler” olduğunu söyledi.

Brian Stern, bir insani yardım kuruluşunun kurucu ortağı olan Amerikalı bir aktördür. Kurtarma operasyonu, Ukrayna’daki cephedeki tahliye çabalarını “herkes için ücretsiz” olarak nitelendirdi. Yabancı gönüllüler iyi niyetle Ukrayna’ya gelirken, çoğu “ne yaptığını bilmiyor” dedi.

“Bu yüzden çok üzücü bir hikaye” dedi.

Bay. Ailesi, Barry’nin dünyayı gezmeyi seven bir yazılım mühendisi olduğunu söyledi.

Ocak başında dedi Yerel bir BBC istasyonu Büyüdüğü Cornwall’da, işgalden önce Ukrayna hakkında “hiçbir şey bilmiyordu” ama yardım etme konusunda “takıntılıydı”. Yabancı savaşçılara katılmayı planlıyordu, ancak savaş deneyimi olmadığı için onun yerine bir minibüs satın aldı ve geçen Mart ayında tahliye şoförü olarak çalışmaya başladı.

Instagram’da Posta Gelişinden birkaç gün sonra Mr. Barry, Kharkiv’e planlı bir geziden korktuğunu çünkü “konuştuğum herkes ölme olasılığımın çok güçlü olduğuna inandığını” yazdı.

READ  Hiçbir Şey Telefonu 2a, özenle tasarlanmış ve uygun fiyatlıdır

Bay. Bagshaw, geçen baharda Ukrayna’yı ziyaret etmeye karar verdiğinde Christchurch, Yeni Zelanda’da işleri arasında olan İngiliz bir genetikçiydi, onunla tanışan bir foto muhabiri yazdı. Yeni Zelanda Habercisi Ekimde. Ailesi gazetecilere, bunun “ahlaki açıdan yapılacak doğru şey” olduğuna inandığını söyledi.

Bay gönüllüler için tercüme etti. Rybak, geçici operasyonlarının büyük ölçüde Gramadorsk’ta İngilizce konuşan küçük bir topluluk tarafından yürütüldüğünü söyledi. Bay. Barrio veya Mr. Pakshao’nun Ukraynaca veya Rusça bilmediğini söyledi.

Ukraynalılar, Bagmut yakınlarındaki akrabaları hakkında yerel yardım görevlileriyle iletişime geçecek ve adresleri, genellikle bağışlanan veya kitlesel fon sağlanan araçlarla onları tahliye etmek için çatışma bölgesine gidecek gönüllülere iletilecekti. Geziler önceden tahmin edilemez, Mr. Rybak, bazen adreslerin boş olduğunu veya sakinlerin taşınmaya direndiğini söyledi.

Savaştan sonra adamların planları vardı. Bay. Barry’nin evlenmek istediği bir ortağı vardı, Mr. Rybak hatırladı ve Mr. Bagshaw, bilimsel kariyerine devam etmek istedi.

“Yaşamak istediler” dedi.

Thomas Gibbons-Neff Katkıda bulunulan rapor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir