Papazların Teksas eyaletlerindeki danışmanların yerini almasına izin veren yasa tasarısını onayladı

Teksas Temsilciler Meclisi Çarşamba günü nihai onayı verdi Bir bilet Önlemin yasalaşmasından önceki son adım, profesyonel danışmanların değiştirilmesi de dahil olmak üzere, devlet okullarında sertifikasız öğretmenlerin görev almasına izin verilmesidir.

Şimdi Teksas Valisi Greg Abbott’a (sağda) giden yasa tasarısı, Teksas’ta ve diğer birçok eyalette din ve hükümet arasındaki onlarca yıllık ayrımı zayıflatmayı amaçlayan agresif bir yasama eyleminin ortasında geliyor. Taraftarlar, Yargıtay’ın geçen yaz aldığı karara inandıklarını söylüyor Kennedy v. bremerton, Lise futbol antrenörüne destek için oyuncularla birlikte dua ederek aralarındaki engelleri kaldırdı.

Salı gece yarısına kadar, On Emir’in bir versiyonunun eyaletteki her sınıfa asılmasını gerektiren Senato tarafından kabul edilen bir yasa tasarısı, Meclis’te zamanında oylamayı başaramadı ve öldü.

Texas tasarısı, devlet okulu sınıflarında On Emir’i gerektirecek

Coach kararının ardından Senato, ilçelerin okulların personel ve öğrenciler için dua etmeleri ve dini metinleri okumaları için zaman ayırmasını zorunlu kılacak bir yasa tasarısını da kabul etti. . Bu iki yasa tasarısı Çarşamba günü Meclis komitelerinden çıkamadı ve bu oturumda tekrar gündeme gelmesi beklenmiyor.

Kilise-devlet meselelerini izleyen gruplar, ülke çapında dine – ve daha spesifik olarak belirli bir Hristiyanlık türüne – fon sağlama ve güçlendirme çabalarının yıllardır olduğundan daha büyük ve güçlü olduğunu söylüyor. Amerikalılar, kilise ve devletin ayrılması için birleşti Ülke genelinde 1.600 faturaya baktığını söylüyor Louisiana ve Missouri gibi eyaletler. Bu yılın başlarında Idaho ve Kentucky, öğretmenlerin ve devlet okulu çalışanlarının işteyken öğrencilerin önünde ve öğrencilerle birlikte dua etmelerine izin veren yasayı imzaladı.

“Din özgürlüğü, okul görevlilerinin veya eyalet yasama organlarının değil, ebeveynlerin çocuklarının din eğitimini yönetme hakkına sahip olduğu anlamına gelir. Aileler, devlet okullarımıza devam ederken çocuklarına belirli bir dini bakış açısının dayatılmayacağına güvenmelidir. Americans United başkanı ve CEO’su Rachel Lazer, “Bu yasa tasarısı Teksas’taki her öğrencinin ve ailenin dini özgürlüğünü ihlal ediyor” dedi.

READ  Gazeteler, yaratıcısı Scott Adams'ın ırkçı rantından sonra Dilbert çizgi romanlarını bıraktı: NPR

Bu ayın başlarında, tasarının Temsilciler Meclisi sponsoru Rep. Cole Hefner (sağda), bir Meclis tartışması sırasında, yasanın dini bastırmakla ilgili olmadığını söyledi.

“Okullara tüm araçlar verilmeli; “Akıl sağlığı sorunları, diğer krizler ile yaşadığımız her şeyde başka bir araç” dedi.

Yarım düzine Demokrat milletvekili, diğer şeylerin yanı sıra, bunun dini çeşitliliğe koruma sağlamadığını söyleyerek Hefner’den yasa tasarısını değiştirmesini istedi.

Hefner ve çoğunluk, biri ebeveyn izni gerektiren, diğeri ise dini liderlerin tüm inançlardan öğrencilere hizmet etmesini ve kendi dinini yaymamasını gerektiren değişiklikler de dahil olmak üzere değişikliklerin neredeyse tamamını reddetti.

Tasarının Teksas’taki her okul bölgesinin papaz olup olmayacağı konusunda altı ay içinde oy kullanması şartını reddettiler. Sponsor, okul yönetim kurulu üyelerinin bazı yerlerde korumaya ihtiyaç duyduğu bir zamanda ve genellikle dini unsurlar içeren konulardaki keskin ayrım nedeniyle bunun gereksiz yere kışkırtıcı ve bölücü olduğunu söyledi.

Bir ruhban okulu öğrencisi olan Temsilci James Dalarico (D), ordudaki hastanelerin ve din adamlarının akreditasyon istemesi şartının eklenmesini önerdi. Hefner başlangıçta bu değişikliği dahil etti, ancak Senato şartı reddetti.

Talarico, ebeveyn onayı alınmasını önerdi. Hefner ve çoğunluk bunu reddetti. Başka bir milletvekili, din adamlarının tüm dinlere hizmet etmesi ve din değiştirmemesi gerektiğini söyledi. Reddedilmiş. Bir diğeri, tasarının Teksas’taki her okul bölgesinin altı ay içinde din adamlarına sahip olması şartına karşı çıkmayı veya oylama yapmayı önerdi.

Salı günü Meclis katında Hefner, Dalarico’nun eğitim veya mesleki ihtiyaçları ve eğitimi olmayan kişilerin devlet okullarındaki öğrencilere erişebileceği yönündeki şikayetine yanıt verdi.

Teksas Temsilcisi Jim Talarico (D), 24 Mayıs’ta devlet okullarında sertifikasız papazlara izin verecek yeni bir yasa tasarısı hakkında konuştu. Cole, Hefner’ı (R) sorgular. (Video: Washington Post)

Hefner, “Okul bölgelerimizin ihtiyaç duydukları nitelikleri tanımlayacağına inanıyorum” dedi.

READ  Mega Millions: Cuma günkü çekilişte hiçbir bilet 560 milyon dolarlık ikramiyeyi kazanmadı

Dalarico, Hefner ve çoğunluğun, laiklerin kendi inançlarını öğrencilere dayatmasını engelleyecek değişiklikleri reddettiğini ve dinin özgürce yerine getirilmesine saygı duyduğunu kaydetti.

“Okullarımızda penetrasyonu teşvik etmeli miyiz?” Talarico, Hefner’a sordu.

“Gerçekten düşündüğüm şey şu. Buradaki üyelerin okullarımızdaki bazı uygunsuz drag şovlarını ve kütüphanelerimizdeki uygunsuz şeyleri savunup sonra bunun bir sorun olduğunu söyleme küstahlığını göstermeleri çok saçma.

Kilise ve Devlet Ayrılığı için Birleşen Amerikalılar, rehberlik danışmanlarının yerini papazların aldığı başka hiçbir yasa tasarısı bilmediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir