ÖZEL: Hintli Adani, bankacıların sarsılmasına rağmen 2,5 milyar dolarlık hisse satışının yolda olduğunu söyledi

MUMBAI, 28 Ocak (Reuters) – Hintli Adani Enterprises’tan 2,5 milyar dolarlık hisse satışı! (ADEL.NS) Kaynaklar, şirketin Cumartesi günü Reuters’e yaptığı açıklamada, planlanan ihraç fiyatının planlandığını, bankacıların ise grubun hisselerindeki piyasa seyri nedeniyle değişiklikleri düşündüklerini söyledi.

Konuya aşina olan üç kişi Cumartesi günü Reuters’e, anlaşmadaki bankacıların ABD’li açığa satıcı raporunun ardından Adani’nin hisselerinin düşmesinin ardından satışı uzatmayı veya ihraç fiyatını düşürmeyi düşündüklerini söyledi.

Adani Group yaptığı açıklamada, “Programda veya ihraç fiyatında herhangi bir değişiklik yok” dedi.

Açıklamada, “Bankacılar ve yatırımcılar da dahil olmak üzere tüm paydaşlarımızın FPO’ya (takip eden halka arz) inancı tamdır. FPO’nun başarısından çok eminiz” denildi.

Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Gautam Adani’nin kontrolündeki holdingin halka açık yedi şirketi, Hindenburg Araştırması’nın Salı günü borç seviyeleri ve vergi cennetlerinin kullanımıyla ilgili endişelerini dile getirmesinden bu yana toplam piyasa değerinde 48 milyar dolar kaybetti.

Adani Grubu raporu asılsız olarak nitelendirdi ve Hindenburg’a karşı harekete geçmeyi düşünüyor.

Kaynaklara göre, bankacıların düşündüğü seçenekler arasında Salı günkü abonelik son tarihini dört gün uzatmak var.

Grup amiral gemisi Adani Enterprises’ın hisseleri Cuma günü %20 düşerek ikincil bir satışta minimum teklif fiyatının %11 altına indi.

Cuma günü perakende müzayedelerinin ilk gününde hedef abone sayısının %1’ini çekmesi yayının devam edip edemeyeceği konusundaki endişeleri artırdı.

Borsa verilerine göre, çoğu perakendeci olan yatırımcılar, arz edilen 45.5 milyon hissenin yaklaşık 470.160’ı için teklif verdi.

Bir kaynak, “Herkes şok oldu. Bu kadar kötü bir yanıt beklemiyorlardı” dedi.

Kaynaklar, bankacılar tarafından değerlendirilen bir diğer seçeneğin de oranları düşürmek olduğunu söyleyerek, oranın %10’a kadar düşürülebileceğini öne sürdü.

Cuma günü Adani’nin taban fiyatı 3.112 rupi (38.22$) ve hisse başına 3.276 rupi tavanı vardı – Cuma günü 2.761.45 rupi.

READ  Bitki bazlı, tahıl içermeyen diyetler sağlıklı mı?

Kaynaklar, Pazartesi günü bir kararın beklendiğini söyledi.

Regstreet Legal Advisors’ın yönetici ortağı ve Hindistan Sermaye Piyasası Düzenleyici Kurumu’nun eski yetkilisi Sumit Aggarwal, “Fiyat bandında revizyon veya kamuya açıklanma süresinin uzatılması teknik olarak bir gazete ilanı ve ek bir teklif yoluyla yapılabilir” dedi.

Satış Jefferies, Hindistan’ın SBI Capital Markets ve ICICI Securities tarafından yönetildi. Yorum taleplerine hemen yanıt vermediler.

Hindenburg raporu, Adani Group’un Mauritius ve Karayip adaları gibi açık deniz vergi cennetlerindeki şirketleri nasıl kullandığını sorguladı.

Listelenen kilit Adani şirketlerine, tüm grubu “güvenli bir mali duruma” sokan “önemli miktarda borcu” olduğunu söyledi.

Sriram Mani ve Jayshree B Upadhyay raporu; Aditya Kalra, William Mallard ve Jason Neely tarafından kurgu

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir