Ohio treninin raydan çıkmasıyla ilgili NTSB soruşturması, aşırı ısınmış bir tekerlek yatağına işaret ediyor

Ohio, tehlikeli kimyasallar taşıyan trenin “önlenebilir” ve “trajik” raydan çıkmasını buldu Aşırı ısınmış tekerlek yatağıUlusal Ulaşım Güvenliği Kurulu yetkilileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, bunun hava sıcaklığının 253 derece üzerinde olduğunu söyledi.

NTSP Ön rapor yayınladı Pep. Pennsylvania Eyalet Hattı’nın batısında, Doğu Filistin’de 3, 150 arabalık bir Norfolk Güney Demiryolu treninin düşmesine neyin sebep olduğuna dair ipuçları veriyor.

NTSB başkanı Jennifer Homandy bir basın toplantısında Doğu Filistin halkına doğrudan seslenerek, “Yaşadığınız travmatik olay için çok üzgünüm. Yıkıcı” dedi.

“Size şu kadarını söyleyebilirim: %100 önlenebilir” diye ekledi. “Biz kaza diyoruz. Kaza değil. Araştırdığımız her olay önlenebilir. Bu yüzden kalbimiz sizinle.”

NTSB raporuna göre, demiryoluna yerleştirilmiş bir kusur dedektörü, vagon 23’teki tekerlek sıcaklığını ortamın 253 Fahrenheit üzerinde 253 derece olarak kaydettikten sonra trenin mürettebatına bir uyarı mesajı gönderdi.

Norfolk Southern’ın politikalarına göre, mühendis 170 ila 200 derece arasındaki sıcaklıklarda treni durdurmak zorundadır.

Mühendis frene bastı, ancak tren tam olarak duramadan 23. vagon raydan çıkarak diğerlerini de beraberinde getirdi ve otomatik bir acil durum freni devreye girdi.

Daha sonra, “mürettebat yangın ve dumanı gözlemledi ve Cleveland East sevkıyatına raydan çıkmayı bildirdi” dedi.

Tren Madison, Illinois’den Conway, Pensilvanya’ya gidiyordu ve yoldaki önceki dedektör, Norfolk Southern protokolünün durduracak kadar tehlikeli olmadığını düşündüğü, ortamın 103 derece üzerinde bir sıcaklık kaydetti.

NTSB yetkilileri, yaklaşık 18.000 tonluk, 9.300 fitlik trende mürettebat üyelerinden hiçbirinin herhangi bir ray kusuru veya hatası belirtisi göstermediğini söyledi.

“Mürettebatın herhangi bir yanlış yaptığına dair hiçbir kanıtımız yok. Bu yavaşlama sırasında tekerlek yatağı arızalandı.” Homandy dedi.

Ancak rulman arızasının nedeninin devam eden soruşturmanın odak noktası olacağını da sözlerine ekledi.

READ  Donald Trump, gizli belgeler soruşturmasında 7 suçlamayla itham edildi

Homandy, “Başarısız olmalarını bekleyemezsiniz” dedi. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için sorunlara erken müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.

Nihai raporun tamamlanmasının 12 ila 18 ay sürmesi bekleniyor.

İlk bulguları ele almak için Norfolk Southern’a hemen ulaşılamadı.

NTSB raporu, Norfolk Southern’ın neden raydan çıkmadan günler sonra vinil klorür adı verilen bir kimyasal maddeyi kontrol altına alıp yakmayı seçtiğini de açıkladı. Raporda, sıvıyı taşıyan bir tankerin içindeki sıcaklığın yükseldiği belirtilirken, kimyasalın patlama riskini artıran bir reaksiyona girdiği belirtildi.

Toplamda tren, polivinil klorür (PVC) ambalaj malzemeleri ve diğer ürünleri yapmak için kullanılan oldukça yanıcı bir kanserojen olan 115.580 galon vinil klorür taşıdı.

Kontrollü bir salıverme sırasında müdahale ekipleri, buharlaşan ve yanan sıvıyı tutmak için hendekler kazdı.

Doğu Filistin şehri, tren raydan çıkıp yandığından beri korku ve endişeyle sarsıldı.

NTSB Perşembe günü baharda bir soruşturma saha araştırması yürüteceğini duyurdu.

Homandy, “NTSB’nin tek bir amacı var ve bu güvenlik ve bunun bir daha olmamasını sağlamak” dedi. “Duruşma çok sık olmuyor. Nadir oluyor. Ama çağrılan tanıkları dinliyoruz.”

Panelin tam araştırması “tekerlek takımı ve yatağı; tank vagonu tasarımı ve raydan çıkma hasarı; vinil klorür havalandırma ve yakma dahil olmak üzere kaza müdahalesinin gözden geçirilmesi; vagon tasarımı ve bakım uygulamaları ve prosedürleri; NS” konularına odaklanacaktır. [Norfolk Southern] Yol boyunca kusur tespiti uygulaması; ve NS Vagon Muayene Prosedürleri” dedi.

Demiryolu çalışanlarını temsil eden bir sendika Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Norfolk Southern’ın kendi görüşüne göre – trenlerin hareket etmesini sağlamayı amaçlayan “hassas planlı demiryolu” adı verilen bir sistem aracılığıyla – güvenlikten çok hıza öncelik verdiğini söyledi.

Ulaşım İletişim Derneği yaptığı açıklamada, “Bir şekilde ‘sizi uyarmaya çalıştık’, yetmedi” dedi.

READ  Yıldırım, NHL ticaret son teslim tarihinden sonra sessiz kalacak

Rapor, “Demiryolları, insan denetimlerini desteklemek için giderek daha fazla otomatik rota tespitlerine güveniyor” diye devam etti. “Demiryolları, kişisel sıcaklık dedektörleri yerine şahsen denetimlere izin vermek için feragatlerin ardından muafiyetler istedi.”

Raydan çıkmadan bu yana, Ohio’daki eyalet yetkilileri yakınlardaki nehirlerde binlerce balığın öldüğünü bildirdi. Bazı yerliler Norfolk Southern’a dava açtı.

Bir Ohio EPA acil durum çalışanı, 20 Şubat’ta Leslie Run Creek’te balık izleri arıyor ve Doğu Filistin, Ohio’da kimyasalları kontrol ediyor.Michael Swenson/Getty Images

Salı günü, Çevre Koruma Dairesi demiryolu şirketine kirlenmiş toprak ve suyu bulup temizlemesi talimatını verdi. Çarşamba günü şirket, başlangıçta planlandığı gibi toprağı iyileştirmek yerine izleri geçici olarak kaldıracağını ve altındaki toprağı kazacağını söyledi.

Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, ofisinin raydan çıkma nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu söylerken, Ohio’daki yetkililer de şirkete karşı yasal işlem başlatabileceklerinin sinyalini verdi.

Norfolk Southern, temizlik çabalarının ölçeğini ve yerel ailelere 3,4 milyon dolarlık mali yardım ve toplum yardımı fonunda 1 milyon dolar dahil olmak üzere Doğu Filistin Bölgesi’ne taahhüt ettiği finansmanı vurgulamaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “Sorumluluğumuzun farkındayız ve Doğu Filistin’de yaşayanlar için doğru olanı yapmaya kararlıyız” denildi. bir web sitesine Yarattı.

Açıklamada, “Bu korkunç kazadan ders çıkaracağız ve demiryolu güvenliğini iyileştirmek için düzenleyiciler ve seçilmiş yetkililerle birlikte çalışacağız” ifadeleri kullanıldı.

Web sitesi, tehlikeli kimyasalların konsantrasyonlarının kurumun güvenlik sınırlarının altında olduğunu gösteren hava ve su örneklerinden elde edilen EPA verilerini aktarıyor.

Ancak çevre aktivisti Erin Brockovich, raydan çıkmanın tam etkisinin hissedilmesinin yıllar alabileceğini söyledi.

“Norfolk Güney Demiryolundan hiçbir şey imzalamayın. Perşembe günü doğu Filistin’den MSNBC’ye konuşan Brockovich, “Onlar senin arkadaşın değiller” dedi. “Bu noktada belediye suyunun güvenli olduğunu kabul edebiliriz. Ama yarın öyle olmayacak. Bu kimyasallar sistem içinde on yıllar içinde bozulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir