Nikki Haley, Trump ve George W. Bush ve bağışçı geri çekiliyor

Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı adayı Nikki Haley, hâlâ cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünen ancak aday olacağını henüz açıklamamış bir grup GOP politikacısıyla dalga geçti.

Palm Beach, Florida’daki özel bir bağış merkezinde muhafazakar Club for Growth grubuna “Kararını veremeyen kenarda oturan adamları beklemeyin” dedi. Bir bağışçı inzivasına ev sahipliği yapın Birkaç potansiyel başkan adayıyla birlikte.

Sözlerinin başında “Bir kez aday olmaya karar verdiğimde beklemenin bir anlamı yok. İş Amerika’yı kurtarmaya gelince, belirleyici şeyler” dedi.

Florida Valisi Ron DeSantis Perşembe günü inzivada konuştu ve eski Başkan Yardımcısı Mike Pence Cuma günü kalabalığa seslendi. Haley’nin göreve ilk olarak 2012’de atadığı Güney Karolina Senatörü Tim Scott da Cumartesi günü konuşacak.

New Hampshire Valisi Chris Sununu ve biyoteknoloji girişimcisi Vivek Ramasamy de inzivada konuştu. Planlamaya aşina bir kaynağa göre, eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Virginia Valisi Glenn Young, Club for Growth inzivasına davet edildi, ancak katılamadılar.

Ancak Haley’nin Cumhuriyetçilere odaklanması, potansiyel birincil rakiplerini durdurmadı. Eski Başkanlar Donald Trump ve George W. Bush’un adını özellikle vermese de, “son iki Cumhuriyetçi başkan” ile de sorun yaşadı.

“Pek çok Cumhuriyetçi siyasetçi, vergi mükelleflerinin parasını Demokratlar kadar harcamayı ve çarçur etmeyi seviyor. Son iki Cumhuriyetçi başkan ulusal borca ​​10 trilyon dolardan fazla katkıda bulundu. Bunu bir düşünün. Borcumuzun üçte biri iki Cumhuriyetçinin altında gerçekleşti” dedi. .

“2024’te başka bir büyük harcamayı aday gösterirsek, kaybedeceğiz” diye ekledi.

Mar-a-Lago’daki evi, Büyüme Kulübü’nden birkaç mil uzakta olan eski Başkan Donald Trump, toplantıya davet edilmedi. Trump, Cumartesi günü Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda (CPAC) açılış konuşmacısıydı ve 2022 kongre ön seçimleri konusunda muhafazakar ekonomik grupla alenen çatıştı.

Ramaswamy başkanlık kampanyasını başlattı – şimdiye kadar yarışta uzun zaman oldu, ancak DeSantis, Pence, Scott ve Sununu aday olduklarını henüz açıklamadılar. Bununla birlikte, birçoğu erken başkanlık birincil eyaletlerine gidiyor veya önümüzdeki haftalarda gitmeyi planlıyor.

Haley, sözlerinde, kulüp bağışçılarının, yakın tarihli çok amaçlı harcama yasasına karşı oy kullanan 158 Meclis Cumhuriyetçisine karşı birincil yarışmacıları desteklemeye çalıştıklarını da önerdi. Onları “yumuşak Cumhuriyetçiler” olarak alaya aldı ve onları eleştirdi ve onları “trilyon dolarlık salgınlarla” “topu yuvarlamakla” suçladı.

“Medyanın size Cumhuriyetçiler ve Demokratların birlikte çalışamayacağını söylemesine izin vermeyin. Sizin paranızı harcadıklarında her zaman daha iyisini yapıyorlar gibi görünüyor” dedi.

Haley ayrıca Sosyal Güvenlik ve Medicare’i “kurtarmak” hakkında konuşmaktan “korkmadığını” söyledi. Soru, her iki şemada da reform yapılıp yapılmayacağıdır. 2024, bu alanda bazı bölünmeleri ortaya çıkardıHaley ve Pence, programları uzun vadede canlı tutmak için değişikliklerin gerekli olduğunu savunuyor.

Cuma günü yaptığı açıklamalarda Pence, bağış toplantısında partinin “Sosyal Güvenlik ve Medicare’deki sağduyulu reformlar da dahil olmak üzere mali sorumluluğa olan bağlılığımızdan vazgeçemeyeceğini” söyledi.

“Ülkemizin karşı karşıya olduğu borç krizinden kaçamam, sen de kurtulamazsın” dedi. Bu İlk olarak Fox News tarafından bildirildi.

Trump, programlarda kesintileri desteklemeyeceğini söyleyerek üçüncü teklifini başlattığından beri bunu kullandı. DeSantis’i rahatsız eden bir sorun.

Haley defalarca “sendika yanlısı” politikacıların peşine düştü, Demokrat Başkan Joe Biden’ı kazıdı, sendikalarla bağlarıyla gurur duyuyor ve Güney Carolina valisi olduğu dönemden Beyaz Saray’a “sendika bozucu” bir itibar kazandırdığını söyledi. . .

Bir gün önce Haley, Washington DC yakınlarındaki CPAC kalabalığına seslendi ve burada GOP’un ihtiyaç duyduğu nesil değişimini temsil ettiğini savundu. Trump ve Ramasamy, toplantıya katılan tek önemli başkan adayları olurken, DeSantis ve Pence davetlerini geri çevirdi.

Haley’nin varlığı, yönetiminin birkaç eski üyesinin ve müttefiklerinin katıldığı Trump dostu bir toplantı olan konferansta karışık tepkiler aldı. Trump destekçileri “Trump! Trump! Trump!” sloganları attı. Konferanstan ayrılırken.

İçinde Perşembe günkü inzivada yaptığı yorumlar, DeSantis, okullarda öğretilen önemli ırk teorisi ve cinsellik gibi “kültür savaşı” sorunlarından çekinmeyen parti için kendisini yeni bir lider olarak biçimlendirdi.

Odadaki bir kaynağa göre, DeSantis 40 dakikalık konuşmasında “Güceneceğim,” dedi. “Bu Cumhuriyetçilerden bazıları saksı bitkileri gibi oturuyor ve medyanın tartışmanın şartlarını belirlemesine izin veriyor, bırakın tartışmanın şartlarını solun belirlemesine ve hiçbir şey yapmadıkları için gelen her şeyi almasına izin verin.”

Yorumlarına aşina bir kaynağa göre bu akşam Scott, geçtiğimiz günlerde Iowa’da durmuş olduğu “Faith in America” ​​turnesinden itibaren söylemlerine devam edecek.

Scott, gezisi sırasında Biden ve Demokratların “Amerika’yı yok etmek için bir plan” sunduğunu söyledi ve kendisini parti ile ülkeyi birleştirebilecek biri olarak tasvir etti.

“Kıtlığı mı yoksa cömertliği mi seçen bir ulus olacağız?” Açıklamalarında söylemesi bekleniyor.

Finn Gomez raporlamaya katkıda bulundu.

READ  Vermont selleri: Şiddetli yağmurlar zaten sular altında kalmış kasabaları sular altında bırakabileceğinden yeni tehlikeler Vermont'u tehdit ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir