Musk, Kaliforniya’da adil yargılanamayacağını söylüyor, Teksas’ı istiyor

Washington — WASHINGTON (AP) – Elon Musk, federal bir yargıcı, yerel medyadaki olumsuz haberlerin potansiyel jüri üyelerini kendisine karşı önyargılı hale getirdiğini söylediği için bir hissedar davasının duruşmasını San Francisco’nun dışına taşımaya çağırdı.

Bunun yerine, Cuma günü geç saatlerde – 17 Ocak’taki duruşmaya iki haftadan az bir süre kala – yapılan bir dosyada Musk’ın avukatları, davanın Teksas’ın Batı Bölgesi’ndeki federal mahkemeye taşınması gerektiğini savunuyor. Bu bölge, Musk’ın 2021’in sonlarında elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın yerini değiştireceği Austin eyalet başkentini içeriyor.

Hissedar davası, Musk’ın Ağustos 2018’de Tesla’yı hisse başına 420 dolara çıkarmak için yeterli finansmana sahip olduğunu söylediğinde attığı tweet’lerden kaynaklanıyor – Tesla’nın hisse senedi fiyatını çılgınca dalgalandıran bir duyuru.

Geçen baharda hissedarlar için bir galibiyette Yargıç Edward Chen, Musk’ın tweet’lerinin yanlış ve pervasız olduğuna karar verdi.

Duruşmanın ertelenmesi mümkün değilse, Musk’ın avukatları davanın milyarderin satın alımını çevreleyen olumsuz tanıtım bitene kadar ertelenmesini istiyor. twitter öldü

Avukat Alex Spiro bir mahkeme dosyasında “Geçtiğimiz birkaç ay içinde, bu bölgedeki yerel medya Bay Musk hakkında önyargılı ve olumsuz hikayelerle doldu” diye yazdı. Spiro, bu mesajların Twitter’ı son işten çıkarmalar için kişisel olarak Musk’ı suçlamaya götürdüğünü yazdı ve işten çıkarmaların yasaları ihlal etmiş olabileceğini iddia etti.

Hissedarların avukatları, “Musk’un endişeleri asılsız ve önergesi temelsizdir” diyerek talebin son dakika zamanlamasına vurgu yaptı.

Avukat Nicholas Porritt bir e-postada, “Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi, bu dava için uygun yer ve dört yıldan uzun süredir şiddetle dava ediliyor” diye yazdı.

Musk’ın avukatlarının yaptığı bir dosyaya göre Twitter, şirketi Ekim ayı sonlarında satın aldığından bu yana San Francisco bölgesinde yaklaşık 1000 kişiyi işten çıkardı.

READ  ABD ve Filipinler, on yılların en büyük ortak askeri tatbikatına başladı

“Jüri panelinin önemli bir bölümünün … müstakbel jüri üyelerinin – veya onların arkadaşlarının ve akrabalarının – şirketlerinden birinde bireysel jüri üyesi olarak yakın zamanda görevden alınmasının bir sonucu olarak Bay Musk’a karşı kişisel ve maddi önyargıları olması muhtemeldir. . Etki,” dedi dosyalama.

Musk, işten çıkarmalar nedeniyle San Francisco belediye başkanı ve diğer yerel yetkililer tarafından eleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir