Merkez bankası çeyrek puan yükseltti ve daha fazla ilerleme sinyali verdi

“İş tam olarak bitmedi” dedi.

Şimdiye kadar, özellikle işgücü piyasasının ılımlı olduğuna dair kanıtlar yetersizdi: İşsizlik yardımları için ilk talepler susturuldu ve işsizlik oranı yarım yüzyılda olduğundan daha düşük. Açık pozisyonlar Aralık ayında arttı ve şu anda her işsiz işçi için 1,9 pozisyon mevcut.

İşgücü piyasası çok sıkı” dedi. Powell Çarşamba dedi. Çalışma Bakanlığı Cuma günü Ocak ayı işe alım ve işsizlik rakamlarını açıklayacak.

Bu da merkez bankasını tedirgin ediyor. Yetkililer, tüketiciler büyük stoklarla çalışıp harcamalarını kıstıkça ve bu değer kaybı kendini gösteriyorken, salgın tedarik zinciri sorunları çözüldükçe fiyatların her zaman düşmeye başlamasını bekliyor. Ancak bazı politika yapıcılar, oteller, restoranlar, spor etkinlikleri gibi hizmetlerdeki hızlı ücret artışının inatla pandemi öncesine göre daha yüksek olabileceğinden endişe ediyor.

Wells Fargo kıdemli ekonomisti Sarah House, “Enflasyon tablosunun iyileşmekte olduğu konusunda anlaştık, ancak bu, Fed’in bu konuda zafer ilan etmeye daha yakın olduğu anlamına gelmiyor” dedi.

Ilıman bir kış Avrupa’daki enerji sorunlarını hafifletirken ve Çin grevlerden yeniden açılırken, küresel ekonomi pek çok kişinin beklediği kadar zayıf değil. Merkez bankası yetkilileri raporlarında, küresel büyümenin geçen yıl göründüğünden daha yavaş olduğu gerçeğine selam vererek, Ukrayna savaşının “küresel ekonomik aktivite üzerinde baskı oluşturduğunu” belirten bir satır bıraktı.

Bunun yerine, merkez bankası politika yapıcıları, savaşın “artan küresel belirsizliğe katkıda bulunduğunu” söyledi.

Bu tür ekonomik toparlanma işaretleri, merkez bankasının derin bir durgunluğa neden olmadan enflasyonu düşürecek yumuşak bir iniş yapmasına yardımcı olabilir. Öte yandan, devam eden ekonomik güç talebi artırabilir ve büyüme çok güçlüyse enflasyonun yeterince yavaşlamasını engelleyebilir.

Fed yetkilileri, faiz oranlarını ne kadar ve ne kadar süreyle artırmaları gerektiğine karar verirken önümüzdeki aylarda ekonominin nereye gittiğine – ve ne kadar yavaş olması gerektiğini düşündüklerine – odaklanacaklar.

READ  Nipsey Husley'in katili 60 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir