Memphis polisi, Dyer’ın Nichols’u öldüresiye dövdüğünü gösteren videoyu yayınlayacak

Bu arada Memphis topluluğu, videonun yayınlanmasına yanıt olarak olası protestolara hazırlanıyor Memphis-Shelby İlçe Okulları Cuma ve okul sonrası etkinliklerin iptali Güneybatı Tennessee Community College Cuma günü sanal sınıflara geçiyoruz.

Wells videonun içeriği konusunda uyardı, videoyu “korkunç” olarak nitelendirdi ve yayınlandıktan sonra insanlardan barışçıl bir şekilde protesto etmelerini istedi. “Şehirlerimizin yanmasını istemiyorum, oğlum öyle demek istemedi diye sokaklarımızın darmadağın olmasını istemiyorum” dedi.

Romanucci, Pazartesi günkü videoyu üç dakikalık “katkısız, utanmaz, kesintisiz dayak” olarak nitelendirdi. Crump, 1991 Spectator videosuna atıfta bulunarak, kendisine “Rodney King videosunu” hatırlattığını söyledi. Los Angeles polisi siyahi bir adamı dövdü.

Nicholas’ın annesi Cuma sabahı yayınlanan bir röportajda yaşadığı kalp kırıklığından bahsetti. CNNHastaneye vardığında ve tutuklanmasının ardından Nichols’u gördüğünde, “o çoktan gitmişti” dedi.

“Pelasa dövdüler. Üzerinde morluklar vardı, başı karpuz gibi şişmişti, boynu şişkinlikten çatlamıştı, boynunu kırdılar, oğlumun burnu ‘S’ gibiydi” dedi.

Crump, Nichols’un video görüntülerindeki son sözlerinin “annesi için yürek burkan üç çığlık” olduğunu söyledi.

FBI Direktörü Christopher Wray, Cuma günü ayrı bir basın toplantısında Nichols’un tutuklanma videosu hakkında “Videoyu kendim gördüm ve size dehşete düştüğümü söylüyorum” dedi.

Başkan Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, Nichols’un ailesinin “hızlı, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturmayı” hak ettiğini söyledi.

Biden, “Dyer’ın ölümü, ceza adaleti sistemimizin adil ve tarafsız adalet, herkes için eşit saygı ve haysiyet vaadini yerine getirmesini sağlamak için daha fazlasını yapmamız gerektiğini acı bir şekilde hatırlatıyor” dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak herhangi bir protestonun barışçıl olması gerektiğinde ısrar etti ve “öfke anlaşılabilir” olduğunu kabul etti.

Davaya karışan beş memur – Tadarius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills Jr. ve Justin Smith – Geçen hafta görevden alındılar İdari soruşturma sonucunda, yetki kullanımlarında departman politikasını ihlal ettikleri tespit edildi.

Beş yetkilinin tamamı suçlandı Perşembe. Shelby İlçe Bölge Savcısı Steve Mulroy, gazetecilere yaptıklarının Nichols’un ölümüne katkıda bulunduğunu söyledi.

Mulroy, bir “ilk münakaşadan” sonra, Nichols’un “biber gazı” kullanıldığında memurlardan kaçtığını söyledi.

Mulroy, “Bay Nichols’un ciddi şekilde yaralandığı yakınlarda başka bir tartışma meydana geldi,” diye devam etti. Kısa bir bekleyişin ardından ambulansla götürüldü.”

Dyer Nichols’un ölümüne yol açan bir trafik durmasıyla bağlantılı olarak Memphis, Tenn., beş polis memuru kovuldu. Sol üstten saat yönünde: Tadarius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Justin Smith ve Desmond Mills Jr.AP aracılığıyla Memphis Polis Departmanı

Savcıların Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, beş eski yetkilinin tamamı ikinci derece cinayet, iki resmi suistimal, iki adet nitelikli adam kaçırma, bir adet resmi baskı ve bir adet ağırlaştırılmış saldırı ile suçlandı.

İki memur, Mills ve Smith, 250.000 $’ lık tahvil gönderdiler ve Perşembe günü geç saatlerde serbest bırakıldılar. Hapishane kayıtlarına göre Haley, Martin ve Bean Perşembe gecesi gözaltındaydı. Ancak hapishane kayıtlarına göre, Cuma sabahı erken saatlerde parmaklıklar ardındaki tek kişi Haley idi.

Görevden alındıkları için yetkililerden yorum almak için tekrarlanan girişimler başarısız oldu.

Mills ve Martin’in avukatları, müvekkilleri adına suçsuz olduğunu iddia etmeyi planlıyor. Diğerlerinin yasal olarak temsil edilip edilmediği belirsizdir.

davis olayı anlattı Çarşamba gecesi bir video açıklamasında “acımasız, pervasız ve insanlık dışı” olarak.

“Umarım Nichols ailesinin hissettiklerini hissediyorsunuzdur” dedi. “Polislerimiz videoda ortaya çıkanın aksine yemin ettikleri için temel insan haklarının hiçe sayılmasına öfkeleneceğinizi umuyorum.”

Ön bulgular bir ölüm sonrası Ailenin avukatları, aile programı için bir adli tıp patoloğu tarafından yürütülen Nichols’un ölümünden önce ciddi şekilde dövüldüğünü söyledi. Shelby County Tıbbi Muayene Ofisi resmi bir ölüm nedeni yayınlamadı.

READ  Trump, kamuya açık görüş için kişisel mali ifşa beyannamesi verdi

Nichols’un davası, Tennessee Soruşturma Bürosu ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor. Sivil haklar soruşturması başlattı Bir trafik durağında.

David Kay Lee, Diane J. Hampton Ve Marilyn Lenthong katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir