Marianne Williamson, Biden’a Longshot 2024 Challenge’ı Başlattı

WASHINGTON (AP) — Kendi kendine yardım yazarı Marion Williamson2020 Beyaz Saray Kampanyası Gerçek seçmen desteğinden çok manevi şifaya yönelik esprili çağrıları olan bir kadın, Cumartesi günü başkanlık için uzun bir teklif daha başlattı ve 2024 adaylığı için Başkan Joe Biden’a resmi olarak meydan okuyan ilk Demokrat oldu.

Williamson, ülkenin başkentindeki açılış etkinliğinde 600’den fazla kişilik bir kalabalığa “Bu ülke için üzgünüz, bu ülke için endişeleniyoruz.” dedi. “İşimiz, nefret, adaletsizlik ve korku güçlerinin üstesinden gelebilecek kadar güçlü bir adalet ve sevgi vizyonu yaratmaktır.”

Oprah Winfrey’in 70 yaşındaki ruhani danışmanı, yalnızca sembolik bir birincil muhalefet sağlamalı – bu, ulusal Demokratların Biden’ın arkasında ne kadar güçlü bir şekilde birleştiğinin bir kanıtı. Ancak, uzun süredir Amtrak binicisi olan başkanın yerini aldı.Açılış mitingini Washington’un demiryolu merkezi Union Station’daki süslü mermer sütunlu Başkanlık Süitinde düzenleyerek.

Biden, Union Station’dan kendi konuşmasını yaptı Geçen Kasım seçimlerinden hemen önce, seçmenleri siyasi aşırıcılığı reddetmeye çağırarak Demokratları şaşırtıcı derecede güçlü bir gösteriye götürdüğünde, “demokrasinin kendisi” tehlikedeydi.

Kırmızı, mavi ve siyah kampanya tabelalarında “Yeni Başlangıç” ve “Sistemi Bozun” ikiz sloganlarının yer aldığı Williamson, 2024 seçim takviminde erken seçime gidilecek eyaletlerde kampanya yürüteceğini söylüyor.

Bu, Biden’ın desteğini bozmakla tehdit eden New Hampshire’ı da içeriyor Güney Carolina, Demokratik Ulusal Komite tarafından aday gösterme yarışmalarından uzaklaştırılmalıdır. New Hampshire’daki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, Biden eyaletin onaylanmamış ön seçiminden kaçınırken, bir rakibin kazanması durumunda sonucun utanç verici olabileceği konusunda uyardılar. Meydan okuyanın, görevdeki başkan için aday olma konusunda gerçek bir şansı olmasa da.

Cumartesi günü meydan okuyan bir üslupla Williamson, “odada büyük olduklarını düşünenleri” ve adaylığını ciddiye almayanları kınadı ve “Beni içeri alın” dedi.

READ  Bir ABD savaş gemisi, G. Çin Denizi'nde Çin kontrolündeki insan yapımı bir adaya yaklaştı.

“Daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katıldım. Önceden belirlenmiş gündemlerine uymayanları bu konuşmaya dahil etmeye niyeti olmayan bu güçler konusunda saf değilim” dedi. “Sadece bizi bu uçuruma sürükleyen arabaya daha önce kök salmış olanların bizi bu uçurumdan çıkarmaya layık görüleceğini anlıyorum.”

Williamson’ın duyurusunun ön sırasında oturan, Washington’daki Amerikan Üniversitesi’nde öğrenci ve müzisyen olan 20 yaşındaki Luke Stowell, “Bence onun tüm önyargılarına ve sosyal yapılarına meydan okuyan iyi bir mesaj var. İnsanlar günlük olarak .”

Yanında oturan Amerikan Üniversitesi hukuk öğrencisi 24 yaşındaki Evan Claudio, ikinci dönem kazanırsa Biden’ın görevden ayrıldığında 80’li yaşlarının sonunda olacağını söyleyerek, “Bence bu endişe verici. ”

ABD tarihinin en yaşlı başkanı Biden, ikinci döneminin sonunda 86 yaşında. Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi anketine göre, Amerika’daki çoğu insan – ve hatta çoğu Demokrat – tekrar aday olmak istemediklerini söylüyor..

Başkanın yeniden seçilme teklifini önümüzdeki haftalarda açıklaması bekleniyor.. Siyasi danışmanları Demokrat ön seçimle ilgilenmiyor, ancak Biden’ın Donald Trump’ı yenmeye hevesli olduğunu söylediler. Yine genel seçimde. Başka bir GOP adayına karşı 2024 kampanyasını söylüyorlarFlorida Valisi Ron DeSantis gibi insanlarÜst düzey Cumhuriyetçiler, Trump’ın “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” hareketinin destekçileri olduğundan, aynı görünüyor.

Williamson, konuşmasında Biden’dan isim vermeden bahsederken, Trump’ın 2020’de yeniden seçilmediğini kaydederken, ülkeyi “uçurumun üzerinden” geçmekten alıkoyduğunu sözlerine ekledi.

Demokratik düzen – ve hatta Biden’a karşı yarışan potansiyel başkan adayları İster soldan ister merkezden olsun, Biden’ın arkasında, adaylığa giden yolunun ne kadar düzgün olacağını gösteriyor. Diğer Demokratlar Williamson’ın peşine düşse de, parti ön tartışmaları düzenlemeyi planlamıyor..

Williamson, serbest piyasa “tutumuna” ve “ekonomik adaletsizliğin nükleer bir spreyi gibi” açgözlülüğe her şeyden önce öncelik verdiğini söylediği yozlaşmış bir siyasi sisteme karşı olduğunu söyledi.

READ  Donald Trump, gizli belgeler soruşturmasında 7 suçlamayla itham edildi

“Amerikan halkı çok az şey bekleyecek şekilde eğitildi” dedi. “Amerikan halkı oynanıyor.”

Şu anda Beverly Hills, California’da yaşayan bir Teksas yerlisi olan Williamson, bir düzineden fazla kitabın yazarı ve 2014’te California’da başarısız bir bağımsız kongre kampanyası yürüttü. Federal hükümetin siyah Amerikalılara yüzyıllarca süren kölelik ve ayrımcılığın tazminatı olarak büyük mali tazminatlar ödemesi gerektiğini savunuyor.

Bu kampanyanın en unutulmaz anı, bir ön tartışma sırasında “ahlaki bir uyanış” çağrısı yapmaktı. Ancak, önde gelen Iowa parti toplantıları başlamadan hemen önce yarıştan çekildi.

Cumartesi günü ulusun birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi, “Bunu bir kişinin düzeltebileceğini söylemiyorum. Bunu bir başkan bile çözemez.

Williamson, “Ama sana bir şey söyleyeceğim,” diye ekledi. “Olduğu gibi söyleyen bir başkan çok şey yapacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir