Küresel borsalar, Fed yetkililerinin güveni azaltmasının ardından gevşedi

LONDRA, 10 Ocak (Reuters) – İki Federal Rezerv yetkilisinin ABD faiz oranı görünümüne vurarak hisse senetlerini, emtiaları ve diğer riskleri vurmasıyla yatırımcıların son iki haftada kar elde etmesiyle küresel hisse senetleri Salı günü düştü. varlıklar.

MSCI Tüm Dünya Endeksi (.MIWD00000PUS) Yatırımcıların risk iştahının bir ölçüsü olan dolar, önde gelen para birimleri sepetine karşı sakin seyrederken, Pazartesi günü %0,1 düştü ancak üç haftanın en yüksek seviyesine ulaşma yolunda ilerliyordu.

Son altı haftada, ülke genelinde vakalar artarken, Çin sıfır Kovid politikasını rafa kaldırdı ve yatırımcılar yeniden açılmanın ekonomik faydalarını dalganın faaliyetinin etkisine karşı tartarken piyasalara eşit bir oyun alanı sağladı. enfeksiyonlar.

Ek olarak, özellikle ABD’de enflasyon zirve yaptı ve merkez bankasının birçok kişinin korktuğu gibi oranları yükseltmek zorunda kalmayacağına dair umut var.

Bununla birlikte, tüketici fiyat baskıları hala merkez bankasının %2’lik hedefinin üzerindeyken, iki merkez bankası yetkilisi Pazartesi günü yatırımcıların neyi fiyatladığına bakılmaksızın faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi gerektiğini sert bir şekilde hatırlattı.

“Piyasa Fed’in bir adım önüne geçmeye çalışıyor, ancak aslında onu dinlemiyor. Ve Fed mesajında ​​çok netti – oranlar daha yüksek olacak ve daha da yükselecekler.” CitiIndex stratejisti Fiona Cincotta, “uzun bir süredir.

“Bu hafta ilerleyen saatlerde enflasyon beklentilerine bakarsanız – büyük odak noktası – çekirdek enflasyonun daha yüksek olması bekleniyor. Hangi yönden baktığınız önemli değil. Hala Fed’in hedefinin üzerinde” dedi.

Perşembe günü açıklanacak olan tüketici fiyat verileri, manşet enflasyonun Kasım ayındaki %7,1’den Aralık ayında %6,5’e düşmesinin beklendiğini gösterdi.

Veriler, Fed’in bir sonraki politika toplantısında ve sonrasında oranlarla ilgili beklentileri belirlemede önemlidir.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Wall Street Journal’a Perşembe günkü verilere odaklandığını ve 25 ve 50 baz puanlık artışların kendisi için seçenekler olduğunu söyledi. Atlanta Fed Başkanı Rafael Bostic, “temel gerekçesinin” bu yıl veya gelecek yıl faiz indirimleri olmadığını söyledi.

READ  ÖZEL: Hintli Adani, bankacıların sarsılmasına rağmen 2,5 milyar dolarlık hisse satışının yolda olduğunu söyledi

Commerzbank, “Gecenin ana teması, iki Fed yetkilisinin güvercin yorumlarından sonra hisse senetleri yükselirken hisse senedi alanındaki ihtiyattı. Rafael Bostick ve Mary Daly, merkez bankasının (faiz) oranları %5’in üzerine çıkarabileceğini ve bir süre daha orada tutabileceğini söyledi.” notta söyledi..

Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü merkez bankasının bağımsızlığı konulu bir konferansta konuşma yapacak ve yatırımcılar para politikasına ilişkin herhangi bir sinyal için onun yorumlarına bakacaklar.

Kırılgan Çin

Avrupa’da hisse senetleri STOXX 600 ile kırmızıda açıldı (.STOXX), Pazartesi günü sekiz ayda %0,7 düşerek zirveye ulaştı. Londra’nın FTSE 100 (.FTSE) %0.3 kaybederken, Frankfurt merkezli DAX (.GDAXI) %0.5 düştü.

ABD borsa endeksi vadeli işlemleri, Wall Street’in bir dokunuşla açılabileceğine işaret ederek %0,1 geriledi.

Dolar, Çin ekonomisine karşı daha hassas olan ve yalnızca son üç haftada %3,5 değer kazanan Avustralya doları karşısında yeniden açılma umuduyla parçalandı.

Avustralya Doları en son %0,2 düşüşle 0,6903$’da işlem görürken, offshore yuan dolar karşısında %0,1 kayıpla 6,7906 civarında işlem görüyor. Önceki gün, Ağustos ortasından bu yana en güçlü seviyesine ulaştı.

Dolar endeksi yüzde 0.21 düştü. Euro %0.1 yükselirken, pound %0.1 düştü. Verilerin Tokyo enflasyonunda keskin bir artış olduğunu göstermesi ve Japonya Merkez Bankası’nın para politikasını hızlı bir şekilde sıkılaştırmasına yol açmasının ardından yen, dolar karşısında %0.1 artışla 132.04’e yükseldi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’taki stratejistler Salı günü, Çin ekonomisinin bu yıl %6 büyümesini ve durgunluğun gelişmiş piyasa ekonomilerini vurmasıyla küresel yavaşlamayı hafifletmesini beklediklerini söylediler. Ancak herhangi bir sıçrama geçici olabilir.

Küresel baş yatırım stratejisti Wei Li, “Yurtiçi faaliyet yeniden başlasa bile, Çin’deki ekonomik faaliyet seviyesinin Covid öncesi trendine dönmesini beklemiyoruz. Yeniden başlatma normal seyrini tamamladıktan sonra büyümenin yavaşladığını görüyoruz” dedi. yatırım şirketi BlackRock için bir not yazdı.

READ  Marianne Williamson, Politico'nun çalışan taciziyle ilgili makalesine yanıt verdi

Bakır, Çin’in COVID-19’dan toparlanmasının daha geniş bir küresel gerileme risklerine ilişkin endişelerle dengelenmesiyle altı ayın zirvesinden geriledi.

Londra Metal Borsası bakır vadeli işlemleri Pazartesi günü altı ayın en yüksek seviyesi olan ton başına %0,9 düşerek 8.785 $’a gerilerken, alüminyum ve çinko %1-1,4 arasında düştü.

Petrol, Çin’in daha normal faaliyete geçmesinin talepte bir toparlanmaya yol açmayacağına dair endişelerle baskı altındaydı.

Haidong Futures analistleri, “Çin’in büyük şehirlerinin sosyal canlılığı hızla toparlanıyor ve Çin’in talebinin yeniden başlaması bekleniyor. Ancak, tüketimdeki toparlanma hala beklenen aşamada olduğundan, petrol fiyatları düşük ve menzile bağlı durumda” dedi.

Brent ham petrolü %0,6 düşüşle varil başına 79,16 dolardan işlem gördü. Geçen Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra petrol fiyatları bir yıl öncesine göre %2,3 daha düşük ve %45 daha yüksek 139 dolarda.

Hong Kong’da Selena Li tarafından ek raporlama; Muralikumar Anantharaman ve Angus MacSwan tarafından kurgu

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir