Kaynak, Biden’ın görev süresine ait gizliliği kaldırılmış belgelerin Başkan Yardımcısı’nın özel ofisinde bulunduğunu söyledi.



CNN

Biden’ın avukatları Pazartesi günü, Başkan Joe Biden’ın başkan yardımcısı olduğu zamana ait birkaç gizli belgenin geçen sonbaharda özel bir ofiste bulunduğunu kabul etti.

Konuya yakın bir kaynağın CNN’e verdiği demeçte, Başsavcı Merrick Garland, Chicago’daki ABD başsavcısından konuyu araştırmasını istedi., Ve kongre Cumhuriyetçileri not alıyor.

Biden’ın avukatları, Kasım ayında Washington DC merkezli ofisi kapattıklarında hükümet materyallerini bulduklarını söylüyorlar. Ben Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi – Biden tarafından Pennsylvania Üniversitesi ile olan ilişkisinin bir parçası olarak kullanıldı Fahri Profesör 2017’den 2019’a

Başka bir kaynak CNN’e verdiği demeçte, Biden’ın ofisinde bir düzineden az gizli belge bulunduğunu söyledi. Belgelerin ne hakkında olduğu veya neden Biden’ın özel ofisine götürüldüğü belli değil. Federal ofis sahipleri, devlet hizmetleri sona erdiğinde resmi belgeleri ve gizli kayıtları atmalıdır.

Başkan Biden’ın özel danışmanı Richard Sabre, “Beyaz Saray, gizli kimliklere sahip az sayıda belge de dahil olmak üzere, Obama-Biden yönetiminin kayıtları üzerinde Ulusal Arşivler ve Adalet Bakanlığı ile işbirliği yapıyor” dedi. Bir açıklamada. “Başkan, kişisel avukatlarının Washington DC’deki Ben Biden Center’daki ofis alanını boşaltmaya hazırlanmak için dosyaları kilitli bir dolapta paketlediği 2017 ortasından 2020 kampanyasının başlangıcına kadar alanı aralıklı olarak kullandı. . Keşfin yapıldığı gün olan 2 Kasım 2022’de Beyaz Saray Hukuk Müşavirliği Ulusal Arşivleri bilgilendirdi. Ertesi sabah arşivler malzemeye el koydu.

Sabre, “Bu belgelerin keşfi, cumhurbaşkanının avukatları tarafından yapıldı.” “Belgeler, Arşivler tarafından daha önce yapılan bir talep veya soruşturmanın konusu değildi. Bulunmasından bu yana, Başkan’ın kişisel avukatları, Obama-Biden yönetimi kayıtlarının Arşivlerde kalmasını sağlama sürecinde Arşivler ve Adalet Bakanlığı ile işbirliği yaptı. ‘ mülk.

CBS Haberleri İlk önce gazetelerde bildirildi.

READ  Kadınlar ne zaman düzenli mamografi çektirmeli? US Panel Now, 40 yaşında diyor.

Pazartesi akşamı Mexico City’de düzenlenen bir zirvede Biden, muhabirlerin gizli belgelerle ilgili bağırarak sorduğu soruları görmezden geldi. Zirveye katılan Garland, başkanın soluna oturdu.

Biden ile seyahat eden üst düzey bir yönetim yetkilisi, sorunun dikkat dağıtıcı olmayacağını söylüyor.

Yetkili, “Programında hiçbir şey değişmedi” dedi. “Zirveye ve en yakın komşularımızla buluşmaya odaklanmış durumda.”

Gizli materyaller arasında, SCI olarak da bilinen ve istihbarat kaynaklarından elde edilen oldukça hassas bilgiler için kullanılan “Hassas Bölümlere Ayrılmış Bilgi” adı verilen bazı çok gizli dosyalar yer alır.

Kaynak, keşfin ardından Biden’ın avukatlarının konuyu incelemeye başlayan Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi ile hemen temasa geçtiğini söyledi. Kaynak, Biden’ın ekibinin daha sonra belgelerin korunmadığı için durumu bir hata olarak değerlendiren NARA ile işbirliği yaptığını söyledi.

CNN’e konuşan duruma aşina bir kaynak, Kasım ayında NARA’nın konuyu incelemesi için Adalet Bakanlığı’na bir tavsiye gönderdiğini söyledi.

Davayı Chicago’daki ABD Savcısı John Lash Jr. yürütüyor. Lash, Biden’ın göreve başlamasından sonra istifa etmesi istenmeyen ender Trump dönemi görevlilerinden biridir. 2017 yılında Trump tarafından atandı ve Senato tarafından oybirliğiyle onaylandı. Illinois’in iki Demokrat senatörü, Lash’in 2021’de en üst görevinde kalmasını istediklerini söylediler, ancak “hassas soruşturmaları tamamlamak” için hangi soruşturmalara dahil olduğunu açıklamadılar.

Eşyalar, özel danışman Jack Smith’in eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago tatil beldesinde gizli kayıtları yanlış kullandığı iddiasını soruşturması sırasında keşfedildi. Federal müfettişler en azından iyileşti 325 sınıflandırılmış belge Trump, soruşturmalarının bir parçası olarak.

Cumhuriyetçiler şimdiden Biden’a sorular soruyor.

Yeni Temsilciler Meclisi Gözetim Lideri olan Kentucky’den GOP Temsilcisi James Comer, “Başkan Biden, Başkan Trump’ın gizli belgeleri uygunsuz bir şekilde eve veya herhangi bir yere götürmesini çok eleştirdi ve şimdi görünüşe göre o da aynısını yapmış olabilir” dedi. “Ne kadar ironik.”

READ  Prens Harry'nin anı kitabı satış rekoru kırdı

Gomer, komitesinin Ulusal Arşivler üzerindeki gözetiminin kendi komitesinin yetki alanına girdiğine dikkat çekti, ancak bunlar azınlıktayken, NARA eski Trump’larla ilgili sorular gönderdiğinde NARA, Cumhuriyetçileri Adalet Bakanlığı’na yönlendirdi.

“Belki şimdi sorularımızı yanıtlarlar, çünkü konu iki başkan hakkında” diyen Comer, bu hafta daha sonra arşivlerden daha fazla bilgi istemeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Meclis Başkanı Kevin McCarthy, yeni GOP Kongresi’nin Biden’ı soruşturması gerektiğine inanıp inanmadığını söylemedi, ancak Trump’ın gizli belgelere sahip olmasına verilen tepkinin siyaset tarafından yönlendirildiğini söyledi.

McCarthy, “Bence bu, Başkan Trump’a ne yapmaya çalıştıklarını kanıtlıyor” dedi.

McCarthy, Biden’ın ekibi hakkında şunları söyledi: “Uzun süredir ortalıktalar. “Başkan Trump daha önce hiç göreve gelmedi ve yeni çıkıp gitti. Burada bir şahıs (o) son 40 yılını görevde geçirdi.

McCarthy ekledi: “Başkan Trump ile siyaset oynamaya çalıştıklarını gösteriyor.”

Ancak Trump dosya destanı, Biden’ın durumundan farklı bir şekilde gelişti.

Biden’ın avukatlarına göre, gizli malzemeleri teslim ettiler ve bulunur bulunmaz NARA’ya haber verdiler. NARA, Trump ile önemli kayıtların eksik olduğunu fark etti ve NARA yetkilileri, hükümet belgelerinin iadesi konusunda Trump’ın ekibiyle görüştü.

Trump sonunda 15 kutuyu NARA’ya verdi. Ancak federal müfettişler daha sonra haklı olarak onun düzinelerce ek gizli dosyaya sahip olduğundan şüphelendiler. Böylece, DOJ avukatları büyük bir jüri celbi aldı ve ardından belgeleri bulmak için Mar-a-Lago’da arama yapmak için bir yargıçtan izin aldı.

FBI’ın Ağustos ayında Mar-a-Lago’yu aramasından bu yana – düzinelerce ek gizli dosya ortaya çıkaran bir arama – Trump, selefinin hükümet kayıtlarını yanlış kullandığına dair vahşi ve asılsız iddiaları teşvik etti. Biden’ın kişisel ofisindeki gizli kayıtlara ilişkin haberler, 2024 başkanlık adaylığını zaten duyurmuş olan Trump’a kesinlikle taze yem sağlayacaktır.

READ  Nikola Jokić, Nuggets'ın sezon serisini süpürmesi, Celtics'in gerçeklik kontrolü alması

O gün Gerçek toplulukTrump şunları yazdı: “FBI, Joe Biden’ın birden fazla evine, hatta belki Beyaz Saray’a ne zaman baskın yapacak? Bu belgeler kesinlikle gizli değil.

Biden, geçen yaz Trump’ın mülkünde bulunan bir dizi belgenin FBI tarafından çekilmiş bir fotoğrafını gördükten sonra Trump’ı eleştirmişti.

“Bu nasıl olabilir? Birisi – herhangi biri – nasıl bu kadar pervasız olabilir? Biden dedi. “Hangi verilerin kaynakları ve yöntemleri tehlikeye atabileceğini düşündüm? Bu konuda yardım ettiğim kişilerin isimleri falan. … Tamamen sorumsuzca.”

6 Ocak’ta soruşturmayı yürüten Temsilciler Meclisi Seçim Komitesi’nde görev yapan CNN yazarı ve eski Cumhuriyetçi Temsilci Adam Kinzinger Pazartesi günü yaptığı açıklamada, duruşmanın bazı siyasi manşetleri Trump’tan uzaklaştırabileceğini söyledi.

Kinzinger, Wolf Blitzer’e CNN’in “Durum Odası” programında “Eski başkanın şu anda ihtiyacı olan tek şey şüphe uyandırmak ve ‘Bakın, bu oldu’ diyebilmektir” dedi. “Yani siyasi açıdan bakıldığında, durum gerçekten çok kötü. Sadece cumhurbaşkanı için değil, adaleti siyasi sistem aracılığıyla gerçekten sağlama fikri için de” dedi.

Kinsinger, Biden hakkındaki soruşturmanın, eski başkan yardımcısının personelinin belgeleri kimin elinde tuttuğuna ve belgelerin bulundurulmasının kasıtlı mı yoksa kazara mı olduğuna ineceğini tahmin etti.

Kinzinger, “Nüanslar olacak,” dedi. “Size söylüyorum, Chicago’daki ABD savcısı çok dürüst bir adam Bay Lash, bu yüzden onun sözüne güvenebiliriz.”

Bu hikaye ek ayrıntılarla güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir