Katie Porter, ABD Senatosu için adaylığını açıkladı.

Harvard Üniversitesi’nde Elizabeth Warren’ın yanında eğitim gören ve liberal Demokratların sosyal medya sevgilisi haline gelen üçüncü dönem California Demokrat Temsilcisi Katie Porter, Salı günü yaptığı açıklamada, 2024’te Dianne Feinstein’ın Senato koltuğuna aday olacağını söyledi.

49 yaşındaki Bayan Porter, 2024’teki niyetini açıklamamış olan ancak Demokratların yaşı ve hizmet etme yeteneğiyle ilgili endişeleri arasında yeniden seçilmeyi istememesi beklenen 89 yaşındaki Bayan Feinstein’a ilk meydan okuyan ilan edildi. Geçen yıl, Bayan Feinstein, Senato’da ve bundan önce başkan olarak görev yapmayı reddetti. görevden istifa etti Yargıç Amy Coney Barrett’ın Yüksek Mahkeme onay duruşmasının ardından Senato Yargı Komitesi’ndeki en üst düzey Demokrat, muazzam bir baskı altında.

Bayan Porter, “ABD Senatosunda yeni liderliğin zamanı geldi,” dedi. Bir video duyurdu Kampanyası.

Bayan. Feinstein, ofisinden yaptığı açıklamada, “2024 planlarım hakkında zamanı gelince bir açıklama yapacağım” dedi. Ölümcül fırtınaları atlatmaya odaklandığını söyledi. Kaliforniya’yı Yenmek.

Bayan. Bayan Warren’ın 2020 başkanlık yarışına girişinin yankılarını taşıyan Porter’ın erken kampanya duyurusu. İlk büyük demokrat Ülkedeki en pahalı okul içi yarışlardan biri olacak yarışta – ihaleye girmek için – hızlı bir başlangıç ​​yapar. Harika bir bağış kampanyası, Bayan. Porter, Hazine Bakanlığı ve Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesinde karşısına çıkan Trump yönetimi yetkililerine karşı çıkmasıyla tanınıyordu.

Iowa’da doğan Mrs. Kapıcı, Bayan Warren’ın 2020 kampanyasının önde gelen vekiliydi ve sık sık akıl hocasını tanıtan küçük etkinlikler düzenledi. Irvine’deki California Üniversitesi’nde hukuk profesörü olarak çalıştı ve 2012’de o zamanki Kaliforniya Başsavcısı Kamala Harris tarafından ipotek krizinden sonra 9 milyar dolarlık bir anlaşmayı denetlemek üzere atandı. 2018’de Kongre’ye seçildi.

Halihazırda eyalet çapında bir kampanyaya hazırlanmak için personel kiralayan Temsilci Adam Schiff ve bağışçılar için rekabet etmeyi planlayan Temsilci Barbara Lee de dahil olmak üzere diğer California Demokratlarının Bayan Feinstein’ın Senato koltuğu için bir teklif vermeyi düşündüklerine inanılıyor. Hiçbir kampanya resmi olarak duyurulmadı.

READ  FTX kurucusu Sam Bankman-Fried 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı

2016’da emekli olmadan önce Bayan Feinstein ile dört dönem görev yapan Kaliforniyalı Demokrat eski senatör Barbara Boxer, “Harika insanlarla çok heyecan verici bir yarış olacak – çoğu zaten benimle konuştu” dedi. “Katie Porter haklı. O ilan edildi ve bence bu, birçok erken duyuru için kapıyı açacak.

Yaklaşık 40 milyonluk nüfusuyla ülkenin en kalabalık eyaleti olan Kaliforniya’da 1992’den beri geniş çaplı bir Senato yarışı düzenlenmedi.

Bayan. Feinstein, altıncı döneminde Sorulara boğuldu Hizmet etmeye uygunluğu hakkında. Kısa süreli hafızasıyla ilgili sorunlar, Capitol Hill’de açık bir sır haline geldi, ancak çok az Demokrat konuyu alenen tartışmaya istekli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir