Kasırgalar ve kuvvetli rüzgarlar Orta Amerika’yı vururken, bir başka yağmur ve kar dalgası Batı ve Kuzey’i vuruyor.

(CNN) Batı Kıyısı’ndan Büyük Göller’e kadar bazı yerlerde Pazartesi günü kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar bekleniyor, şiddetli fırtınalar Orta Amerika’nın bazı bölgelerinde gece boyunca kasırga raporlarına yol açtı. benzer dizi Geçen hafta şiddetli hava.

231.000’den fazla ABD evi ve işyeri Pazartesi günü erken saatlerde elektriksiz kaldı PowerOutage.US — Michigan’ın yarısı, Pazartesi günü bölgeye yeni bir kar ve buz dalgasının yağmasını bekliyor.

Pazar günkü şiddetli hava koşullarında en az yedi hortumun ve 12 kişinin yaralandığı bildirilen Oklahoma’da on binlerce kişi elektriksiz. Kansas’ta iki kasırga bildirildi.

Oklahoma, Kansas ve Teksas’ın bazı bölgelerinde kasırga kuvvetli rüzgarlar ve şiddetli gök gürültülü fırtınalar hakkında – rüzgar ve dolu da dahil olmak üzere – 100’den fazla fırtına raporu kaydedildi. Memphis, Teksas, Kategori 3 kasırgasındaki sürekli rüzgarlara eşdeğer, saatte 114 mil hızla sürekli rüzgarlar kaydetti.

Oklahoma, Norman’dan Frances Tabler, “Uyandım ve sonra rüzgar beni geri uçurdu. Çığlık atıyordum” dedi. CNN üyesi KOCO. “Evin içinde kar fırtınası gibiydi.”

CNN’den Ed Lavandera’nın bildirdiğine göre, Pazartesi sabahı erken saatlerde, devrilmiş arabalar ve devrilen ağaçlar, evlerin çatıları ile mahalleyi doldurdu.

Pazar gecesinden Pazartesi gününe kadar güçlü rüzgarlar ve olası dolu beklentisiyle, Wichita, Kansas’taki McConnell Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki bir birim, uçaklarını korumak ve gerektiğinde kullanılabilmelerini sağlamak için uçaklarının çoğunu yere indirdi. beyan.

Fırtına Pazartesi öğleden sonra kuzeye hareket ederken, hafif bir şiddetli hava riski – birkaç kasırga ve şiddetli rüzgar – Indianapolis, Cincinnati ve Columbus, Ohio gibi şehirleri etkileyebilir.

Batıda — geçen haftaki fırtınalar Kaliforniya’da nadiren kar fırtınası uyarılarına ve yollarda su baskınlarına yol açtı — ayrı bir yağmur ve yüksek irtifa kar sistemi Kuzeybatı Pasifik’ten Kaliforniya’ya ve Rockies’e Pazartesi gününe kadar itilecek.

READ  'Everwood' Oyuncusu 71 Yaşında - Zaman Çizelgesi

Dokuz batı eyaleti, Salı günü erken saatlerde Washington eyaletinin katmanlarında 10 inç’e varan, bölge genelinde yoğun kar yağışı tahmini ile Pazartesi günü kış hava durumu uyarıları altında; Batı Oregon’un yüksek ve dağlık zirvelerinde 1 ila 3 fit; ve Rocky Mountain bölgelerinde 1 ila 3 fit.

Taze kar, Pazar günü Mohave, California yakınlarındaki rüzgar türbinlerini çevreledi.

Kaliforniya’daki Sierra Nevada Dağları için 2 ila 6 fit kar görebilen bir kar fırtınası uyarısı yürürlükte.

Yosemite Ulusal Parkı şiddetli hava koşulları nedeniyle Cumartesi günü kapatıldı ve Yosemite Vadisi’nde çok günlük bir kar fırtınası uyarısının yürürlükte olması nedeniyle en az Çarşamba gününe kadar yeniden açılmayacak. beyan. Park, Çarşamba gününe kadar vadide 55 ila 84 inç kar beklendiğini söyledi.

Oklahoma ve Ohio’yu etkileyen bir fırtına sisteminin Pazartesi öğleden sonra, bölgenin iç kesimlerinde 6 ila 12 inçlik yaygın kar yağışı görebileceği kuzeydoğuya doğru ilerlemesi bekleniyor.

Bu arada Güney, geçen hafta rekor seviyelerin altında kaynadıktan sonra bir hafta daha alışılmadık derecede sıcak kış sıcaklıkları bekliyor.

Güney Teksas ve Florida yarımadasının bazı bölgelerinde sıcaklıklar 90’larda görülürken, düzinelerce günlük yüksek sıcaklık rekoru önümüzdeki günlerde yeniden kırılabilir.

Güney Ovaları bir Siklon ilan edildi

Ulusal Hava Durumu Servisi, Pazar gününden Pazartesi sabahına kadar şiddetli hava raporlarını incelerken, tahmincilerin daha önce mümkün olduğunu söylediği sistemin bir terrego olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağını belirlemek için çalışacak.

Bir terrego, genellikle bir yönde nispeten düz bir yolda hasara neden olan yaygın, uzun süreli bir rüzgar fırtınasıdır. Hava Servisi. Bir terrego olarak sınıflandırılması için, rüzgar hasarının 240 milden fazla uzanması ve uzunluğunun çoğu için rüzgarların en az 58 mil olması gerektiğini söylüyor.

Toplamda, Pazar günü Southern Plains’de 115’ten fazla fırtına raporu yapıldı ve rüzgarlar esas olarak Kansas, Texas ve Oklahoma’da gerçekleşti. Ayrıca, bu eyaletlerde 14 dolu raporunu da içeriyordu ve birçoğunun çapı 1,75 inç olarak bildirildi.

READ  İspanya seçimleri: PP önde ama hiçbir parti hükümeti kurmaya yetecek kadar mutlak destekle çıkamadı

Oklahoma ve Kansas’ta, polisin kapalı yollara, düşen elektrik hatlarına ve enkaza karşı uyardığı Oklahoma şehri Norman da dahil olmak üzere dokuz kasırga bildirildi.

Norman Polis Departmanı Pazartesi sabahı hava koşullarına bağlı 12 yaralanma bildirdi. Bölüm, bölge hastaneleriyle görüştükten sonra hiçbirinin yaşamı tehdit etmediğini söyledi.

Norman’daki Oklahoma Üniversitesi kampüsündeki öğrencilere, bölgenin o gece kaldırılan bir kasırga uyarısı altında olması nedeniyle Pazar akşamı hemen sığınak almaları söylendi.

Oklahoma Acil Durum Yönetimi ve İç Güvenlik Departmanı halkla ilişkiler müdürü Kelly Cain, Oklahoma’daki yetkililerin hala hasarı değerlendirdiğini, ancak Norman, Shawnee ve Cheyenne’in en fazla hasarı almış gibi göründüğünü söyledi.

Şehir Müdürü Rusty Varnato, Kansas, Liberal’de bir kasırga nedeniyle yerinden olan yaklaşık bir düzine ailenin barındırıldığını ve yaklaşık 10 römorkun hasar gördüğünü söyledi. Kırılan camdan en az bir kişinin yaralandığını, yaraların hafif olduğunu söyledi.

Sert vuruş yapan Great Lakes başka bir tura yükseldi

Geçen hafta Great Lakes bölgesi ve Midwest genelinde dondurucu yağmur, kar ve buz, tehlikeli seyahat koşullarına, kapalı yollara ve önemli elektrik kesintilerine neden oldu. Gündelik hayatın kesintiye uğraması Birçok.

Bu hafta, Büyük Göller, daha önceki fırtınaların ağaçlara ve elektrik hatlarına zarar vermesinin ardından Pazartesi günü erken saatlerde yaklaşık 130.000 ev ve işyerinin hala elektriksiz olduğu Michigan da dahil olmak üzere başka bir darbe için hazırlanıyor.

Perşembe günü Michigan, Ypsilanti’de bir kar fırtınasının ardından karla kaplı ağaç dalları yerde yatıyor.

Michigan’ın en büyük elektrik şirketlerinden biri olan DTE, şimdiye kadar 630.000 müşterinin fırtınadan etkilendiğini söyledi. Kamu hizmeti kuruluşu, Pazar gecesi yaklaşık 600.000 müşterinin elektriğinin geri verildiğini söyledi.

Pazartesi günü bir tur daha karışık yağmur bekleniyor ve kış hava durumu uyarıları altında olanlar 2 ila 8 inç kar görebilir.

READ  Borsa Bugün: Canlı Güncellemeler

Fırtına doğuya doğru hareket ederken, Çarşamba öğleden sonraya kadar New York’un bazı bölgelerinde ve New England’ın iç kesimlerinde bir kış fırtınası nöbeti etkili olacak. Toplamda, bu izole edilmiş alanlar 10 inç’e kadar kar gördü.

Kış hava durumu uyarısı verilen Boston’da Pazartesi akşamı ile Salı akşamı arası 2 ila 5 inç kar yağışı bekleniyor.

CNN’den Aya Elamroussi, Haley Brink, Rebekah Reiss, Tina Burnside ve Keith Allen bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir