Jeju, Güney Kore uçuşu: Asiana Airlines uçuşunda kapı havada açılırken korkunç anlar

@rainbowmach1/Twitter

Bir Asiana Havayolları uçağının kapısı, Güney Kore’nin Daegu kentine iniş için açılıyor.


Seul, Güney Kore
CNN

Bir Asiana Havayolları jetinin kapısı, Cuma günü öğleden sonra Güney Kore’nin Daegu kentine iniş yapmak üzere açıldı ve olayın videosuna göre, dehşet içindeki yolcular kolçaklarını tutarken uçağın kabininden rüzgar esiyordu.

Acil durum koltuğunda oturan 30’lu yaşlarında bir adam görünüşe göre kapıyı açtığında, uçak yerden yaklaşık 700 fit (213 metre) yüksekte ve şehirden yaklaşık 150 mil (150 mil) uzakta inişten yaklaşık iki veya üç dakika sonraydı. dedi bir havayolu yetkilisi. 240 kilometre) Seul’ün güneyinde.

Ancak havayolu yetkilileri CNN’e uçağın güvenli bir şekilde iniş yaptığını söyledi.

Yerel polis bir kişinin tutuklandığını söyledi. Kapıyı açtığını kabul ettiğini söylediler ama neden yaptığını söylemediler.

Güney Kore Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada, polis ve bakanlığın bir adamı havacılık yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla soruşturduğunu söyledi.

Asiana Airlines’a göre uçakta 194’ü yolcu olmak üzere toplam 200 kişi bulunuyordu.

Daegu İtfaiyesi

Yaralı Asiana Airlines yolcuları, inişten kısa bir süre önce uçağın kapısı Jeju’dan açıldıktan sonra bir Daegu hastanesine götürüldü.

Daegu İtfaiye Departmanına göre, dokuzu Daegu’daki hastanelere gönderilen 12 kişi hiperventilasyon nedeniyle hafif yaralandı.

Uçuş, FlightRadar24 izleme web sitesinde bir Airbus 321 olarak tanımlandı.

Jet, Güney Kore’nin güney kıyısındaki Jeju Adası’ndan Daegu’ya gidiyordu.

Airline Ratings’in havacılık uzmanı Geoffrey Thomas, olayı “çok tuhaf” olarak nitelendirdi.

CNN’e “Teknik olarak, bu kapıları uçakta açamazsınız” dedi.

Thomas, A321’in iniş hızının yaklaşık 150 knot (172 mph) olduğunu, bunun da rüzgarın uçağı bu hızda geçtiği anlamına geldiğini kaydetti. Uçağın kanadının arkasındaki bir kapı o hava yoluna açıldı, dedi.

READ  MyPillow'un kurucusu Mike Lindell, seçim verileri anlaşmazlığında 5 milyon dolar ödeme emri verdi: NPR

Thomas, “İlk başta kapının açılabilmesi inanılmaz göründü, sonra teknik olarak imkansız göründü, ama bir şekilde oldu,” dedi Thomas.

Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, uçak bakımındaki anormallikleri kontrol etmek için sahaya bir havacılık güvenliği süpervizörü gönderdiğini söyledi.

Bu büyüyen bir hikaye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir