İngiltere, Ukrayna’daki yeni Rus saldırısının ilerleme kaydetme olasılığının düşük olduğunu söyledi

  • Biden, Ukrayna İçin F-16’lar Sorulduğunda ‘Hayır’ Diyor
  • Zelensky, Moskova’nın ‘intikam’ peşinde olduğunu söylüyor.
  • İngiltere, Rusya’nın Wuhleder’e en az bir filo ile saldırdığını söyledi
  • Rusya’nın 2022 ortasından bu yana bu ayki en büyük kazancı

Kiev, Ocak 31 (Reuters) – İngiltere Salı günü yaptığı açıklamada, büyük bir Rus kuvvetinin bu hafta Ukrayna’nın güneydoğusundaki Ukrayna’nın elindeki bir kaleye yönelik yeni ve büyük bir saldırıda yüzlerce metre ilerlediğini, ancak önemli bir ilerleme kaydedilmesinin pek olası olmadığını söyledi.

Rus yetkililer, ilerlemenin kömür madeni kasabası Wuhleder’de bir yer edindiğini söyledi. Cave, oradaki şiddetli çatışmayı kabul ediyor, ancak saldırganlara ağır kayıplar verirken şu ana kadar saldırıyı durdurduğunu söylüyor.

Nadir savaş alanı ayrıntıları sağlayan bir istihbarat güncellemesinde, İngiliz bakanlığı Rusya’nın şehre en az tugay büyüklüğünde bir kuvvetle, tipik olarak tam ölçekli yeteneklere sahip birkaç bin askerle saldıracağını söyledi.

Şimdiye kadar Ruslar, aylardır cephe hattını belirleyen Kashlahach Nehri’nin ötesine güneyden birkaç yüz metre ilerlemiş olabilir. Küçük nehir, Wuhleder’in yaklaşık iki kilometre güneyindeki Pavlivka kasabasının kenarında akıyor.

“Rusya’nın bu sektörde yerel kazanımlar elde etmeye devam edeceğine dair gerçekçi bir olasılık var. Ancak, Rusya’nın bölgede operasyonel olarak önemli ilerleme kaydetmeye yetecek kadar askere sahip olması pek olası değil.”

Rus komutanların, Ukrayna güçlerini aylardır Rusya’nın saldırısının ana odak noktası olan Bağmut şehrinden uzaklaştırmak için yeni bir ilerleme ekseni oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

Reuters, bölgedeki durumu bağımsız olarak doğrulayamadı.

Wuhleder, Ukrayna’nın doğu kısmının güney ucunda yer almakta olup, güney ucundaki Rus kuvvetlerine ikmal sağlayan demiryolu hatlarına bakmaktadır. Ukrayna, savaşın on bir ay önce başlamasından bu yana şehre yönelik birçok Rus saldırısını püskürttü.

Rusya’nın buradaki saldırısı, Moskova’nın son iki hafta içinde Bağmut çevresinde önemli ilerlemeler kaydetmesinin ve Ukrayna’nın 2022’nin ikinci yarısında geniş toprak alanlarını geri almasından bu yana en büyük kazanımlarının ardından geldi. Kasım ayında birincilik.

READ  SpaceX Crew-6 fırlatma tarihi ertelendi

Askeri uzmanlar, Moskova’nın önümüzdeki aylarda Ukrayna’da başarılı olmaya kararlı olduğunu, Kiev’in bu yıl işgal altındaki toprakları yeniden ele geçirmek için bir karşı saldırı için yeni taahhüt edilen yüzlerce Batı tankını ve zırhlı aracını teslim almaya kararlı olduğunu söylüyorlar.

Bir zamanlar 100.000 kişinin yaşadığı bir şehir olan Pakmut, Rusya’nın bir hafta önce kuzeyindeki tuz madeni kasabası Soledar’ı ele geçirmesinden sonra giderek daha savunmasız görünüyor. Moskova, Pakmut’un kuzey ve güney banliyölerinde önemli ek kazanımlar elde ettiğini söylüyor; Kiev, şehrin kendisinin henüz düşme tehlikesi altında olmadığını, ancak oradaki mücadelenin çetin olduğunu söylüyor.

İntikam

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya’nın doğudaki saldırısını daha önceki kayıplarının “intikamını alma” girişimi olarak nitelendirdi.

“Ve toplumlarına saldırı için somut bir olumlu sonuç sağlayabileceklerini sanmıyorum. Ordumuza güveniyorum. Onları yavaş yavaş durdurup yok edeceğiz ve büyük karşı saldırımızı hazırlayacağız. dedi. Pazartesi dedi.

Son haftalardaki Rus saldırılarının büyük bir bedeli oldu ve başlangıçta çoğunlukla Rus hapishanelerinden toplanan ve uygun eğitim veya ekipman olmadan insan dalgaları halinde savaşa gönderilen binlerce suçlu da dahil olmak üzere paralı askerlere dayanıyordu.

Ancak Rusya’nın geçen yılın sonlarında yüzbinlerce yedek asker çağırması, Moskova’nın artık savaştan önce tükenen veya tükenen düzenli ordu birimlerini yeniden inşa edebileceği anlamına geliyor.

İngiliz Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Wuhledar’a yapılan saldırının, Kasım ayında şehre saldırmayı başaramayan bir Rus deniz piyade birliği tarafından yönetildiği belirtildi.

F-16: Biden hayır diyor

Aylarca süren lobi çalışmalarının ardından Batı’nın tanklarla ilgili taahhüdünü kazanmasından bu yana Kiev, ABD F-16’ları gibi savaş uçakları çağrıları da dahil olmak üzere daha fazla silah talebinde bulundu. İki taraf da Ukrayna semalarının kontrolünü ele geçiremez.

READ  Gri Tonlamalı Bitcoin Trust 2023'e Yaklaşıyor, Alıcılar BlackRock ETF Dosyalamasına Atlıyor

Batı şimdiye kadar Rusya’nın derinliklerine saldırmak için kullanılabilecek silahları göndermeyi reddetti; bu, ülkelerin hala geçmek istemediği bir çizgi. Pazartesi günü Beyaz Saray’da gazetecilerin Washington’ın F-16’ları gönderip göndermeyeceği sorusuna ABD Başkanı Joe Biden, “Hayır” yanıtını verdi.

Ancak Ukrayna umutlu olmaya devam ediyor. Salı günü Paris’te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşecek olan Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Pazartesi günü Lahey’de gazetecilere verdiği demeçte, askeri yardım söz konusu olduğunda “tanım gereği hiçbir şeyin dışlanmadığını” söyledi.

Macron, jetleri göndermeye yönelik herhangi bir hareketin, tırmanmayı önleme ihtiyacı ve uçağın “Rus topraklarına temas etmeyeceği” garantisi gibi faktörlere bağlı olacağını söyledi.

Biden konuşmadan önce bir muhabir tarafından sorulan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, komşu Ukrayna’ya F-16 tedarik etmeyi reddetmedi.

Morawiecki, internet sitesinde yayınladığı yorumlarda, böyle bir değiş tokuşun NATO ülkeleriyle “tam koordinasyon içinde” gerçekleşeceğini söyledi. Polonya, Ukrayna’ya Batı askeri desteği için uzun süredir agresif bir şekilde baskı yapıyor.

Peter Graff’ın Reuters Bürosu raporu; Frank Jack Daniel tarafından kurgu

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir