Groundhog Day 2023: Punxsutawney Phil uzun bir kış öngörüyor

PUNXSUTAWNEY, baba. (AP) – Batı Pensilvanya kasabasındaki tüylü bir yaratık, yıllık Groundhog Day kutlamaları sırasında altı hafta daha kışın habercisi.

İnsanlar Perşembe günü Gobbler’s Knob’da toplandı Punxsutawney Phil’in “iç çevresi” üyeleri, gölgesini görüp görmediğini görmek için şafak vakti köstebeği kütüğünden çağırdı – ve onlar da gördüğünü söylüyorlar. Efsaneye göre gölgesini görürse altı hafta daha kış olur. Eğer yapmazsa, yakında bahar gelecek.

“İç çember”, etkinlikleri planlamaktan ve Phil’i beslemekten ve ona bakmaktan sorumlu bir grup yerel ileri gelendir.

Punxsutawney’de yıllık etkinlik, Pittsburgh’un yaklaşık 65 mil (105 kilometre) kuzeydoğusunda, tüylü bir kemirgen hakkındaki bir Alman efsanesinden geliyor. Toplama her yıl binlerce çekiyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Punxsutawney Phil’in tahminini son 10 yıldaki ulusal hava durumuyla karşılaştırdı ve “Phil’in ortalama olarak yaklaşık %40 doğru bulduğunu” buldu.

Bu yıl, Phil’in tahmini bir hafta boyunca kar, buz ve kar kaosu. Güney Amerika’nın çoğu boyunca devam etti

1887 yılına dayanan kayıtlara göre Bill, kışı 100’den fazla kez tahmin etti. Organizatörler, hiçbir kayıt tutulmadığı için on yılın kaybedildiğini söylediler.

2021 ve 2022 tahminleri Altı hafta daha kışı çağırdı.

Punxsutawney Phil, en ünlü köstebek gözlemcisi olmasına rağmen, kesinlikle öyle değil. New York City’den Staten Islander Chuck, Perşembe günü Staten Island Hayvanat Bahçesi’nde düzenlenen bir etkinlik sırasında erken ilkbahar tahminini yaptı. Phil ve Chuck, çok çeşitli hava tahmini kemirgenleri arasındadır..

READ  GERÇEKLER DİKKAT: Gerçek olan yerine Trump'ın sahte sabıka fotoğrafları dolaşıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir