GM, ABD otomobil satışlarında en üst sırayı Toyota’dan geri aldı

4 Ocak (Reuters) – General Motors Co. (GM.N) Toyota Motor Corp, Çarşamba günü ABD’de 2022’de yeni araç satışlarında %2,5’lik bir artış bildirdi. (7203.D)Bu, envanter eksikliklerini ve otomobilleri ile kamyonlarına yönelik güçlü talebi hafifletmeye yardımcı oldu.

1931’den beri ilk kez 2021’in sonunda Amerika’nın en büyük otomobil üreticisi konumunu kaybeden GM, yakından izlenen bir yarışta Toyota’nın 2.108.458 adetlik yıllık satışını geride bırakarak geçen yıl yıllık satışlarının 2.274.088 araca yükseldiğini gördü.

Artan malzeme maliyetleri ve ısrarlı talaş kıtlığının neden olduğu stok kıtlığı 2022’ye yayılarak başta Asyalı markalar olmak üzere birçok otomobil üreticisinin üretimini hızlandırdı ve otomobil ve kamyon fiyatlarını yükseltti.

Toyota, otomobil üreticisini Kasım ayında tam yıllık üretim hedefini düşürmeye zorlayarak sert bir darbe aldı. Çarşamba günü yayınlanan verilere göre, kilit bir segment olan SUV satışları 2022’de %8,6 düştü.

Hyundai Motor Amerika (005380.KS) Çarşamba günü, geçen yıla göre %2 düşüşle 724.265 araç sattığını söyledi.

Endüstri danışmanı Cox Automotive’e göre, geçen yıl endüstri çapında ABD otomobil satışlarının yaklaşık 13,9 milyon adet olacağı tahmin ediliyor.

Bazı sektör gözlemcileri, otomobil üreticilerinin enflasyonist baskıları azaltmak için yaptığı fiyat artışlarının ve artan faiz oranlarının yeni yılda yeni araç satışlarına zarar vereceğinden endişe ediyor.

LMC Automotive küresel tahmin başkanı Jeff Schuster, “Birçok pazar durgunlukla uğraşırken 2023’ün artan risk ve belirsizlikle karakterize edilmesini bekliyoruz” dedi.

Otomobil pazarı TrueCar, otomobil üreticilerinin, pandemi sırasında üreticiler ve bayilerin talebi karşılamakta zorlanmasıyla kısa bir süre duraklatılan alıcıları teşvik etmeye başlaması gerektiğini söyledi.

Aishwarya Nair ve Nathan Gomez Bangalore’da rapor veriyor; Shilpi Majumdar’ın düzenlemesi

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

READ  Küresel borsalar, Fed yetkililerinin güveni azaltmasının ardından gevşedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir