Florida’ya bağlı QB Jaden Rashada, NIL tartışmasının ortasında bursun serbest bırakılmasını istiyor: kaynaklar

Dört yıldızlı oyun kurucu Jaden Rashada ile anlaştı Florida Ancak 21 Aralık’ta İsim, görüntü ve benzerlik konusundaki tartışmalar nedeniyle geçen hafta kampüse rapor vermedi.Yayından burs istedi, programa yakın kaynaklar onayladı atletik. Dosyalamayı ilk bildiren 247Sports oldu. İşte bilmeniz gerekenler:

  • Kaynaklar, Gator kolektifinin 13 milyon dolardan fazla değere sahip bir NIL sözleşmesinin fişini çekmesinden bu yana aceminin ailesinin futbol programıyla anlaşmazlığa düştüğünü söylüyor.
  • 247Sports Composite’e göre Rashada, 2023 askere alma sınıfında 56. sıradaki oyun kurucu. Pittsburgh (Calif.) Lisesi mezunu, Gators’ın son on yılda aldığı en yüksek dereceli alıcıdır.
  • 9 milyon dolarlık NIL anlaşması spekülasyonları arasında Haziran ayında Miami’ye gitti, ardından 10 Kasım’da Florida’ya döndü.
  • Babası Harlan, geçen hafta Rashada’nın Orlando’daki Under-Armour All-American etkinliğine katıldığını söyledi. atletik Aile bahar kaydı için doğruca Gainesville’e gitti.

Ne oldu?

Gösteriye yakın kaynaklar söyledi atletik Kasım ayında Florida’ya taşınmadan önce Gator Collective ile Rashada arasında imzalanan 13 milyon dolarlık NIL anlaşması geçen ay dağılmaya başladı. Rashada sonunda yine de imzaladı ve kamuoyunda kampüse girip hücumu öğrenme konusunda heyecanlı görünüyordu. Geçen haftaki kayıt gecikmesi, yeniden müzakere edilen NIL anlaşmasının değeri konusundaki bir anlaşmazlığı çevreliyor.

Bu, Florida’nın oyun kurucu durumu için ne anlama geliyor?

Gators kısa süre önce Wisconsin’den bir transfer yaptı. Graham Mertz Ve dördüncü sınıf ikinci sınıf öğrencisi Jack Miller geri dönmeli. onlar da var maksimum kahverengi, geçen sezon kırmızı gömlek giymiş bir 2022 imza sahibi. Ancak Rashada, bu bahara alışması ve erken oyun zamanı için zorlaması beklenen üst düzey, büyük kollu bir yetenek.

2024 elit oyun kurucu T.J. Lockaway’in taahhüdü, sıkıntıyı hafifletmeye yardımcı olur, ancak Rashada’nın ayrılması futbol programı için bir halkla ilişkiler baş ağrısı yaratır. Ayrıca, atletizm departmanlarının üçüncü taraflarca müzakere edilmesi gereken zorunlu NIL anlaşmalarıyla karşı karşıya kaldığı risklere de ışık tutuyor.

READ  Trump, konuşmasında Fox News'in sahibi Chiron Biden'ı 'diktatör özentisi' olarak nitelendirdi.

Gator Collective’in anlaşmalarına aşina bir kaynak, “Florida Üniversitesi futbol programı aslında bu davadaki kurbanlardan biri” dedi.

gerekli okuma

(Fotoğraf: James Gilbert/Getty Images)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir