First Republic ve diğer ABD bölgesel bankaları endişe kaynağı olmaya devam ediyor

Geçen hafta üç orta ölçekli bankanın iflası, ABD finans sisteminde yankılandı ve dikkatleri, yatırımcıların gergin mudilerin paralarını daha büyük firmalara kaydırmaya karar vermesi halinde bocalayabileceğini düşündükleri daha küçük borç verenlere odakladı.

Bu bölgesel bankalar, tüm hafta boyunca piyasa oynaklığıyla mücadele etti ve Perşembe günü yeniden baskıyla karşı karşıya kaldı.

Salı günü kredi notu düşürülen First Republic Bank’ın hisseleri, Silikon Vadisi bankasıyla aynı kaderi paylaşabileceği korkusuyla piyasa öncesi işlemlerde yüzde 20’den fazla düştü. Bu, San Francisco merkezli bankayı altı işlem gününde beşinci çift haneli yüzde düşüşüne getirdi.

Keefe, Bruyette & Woods analistleri bir araştırma notunda, piyasa değerindeki keskin düşüşün bankanın devralınması ihtimalini artırdığını ve “herhangi bir potansiyel satışın mevcut hissedarlar için zor bir karar olacağını” yazdı.

Perşembe günü diğer bölgesel bankaların hisseleri piyasa öncesi ticarette düşüş gördü: PacWest Bancorp ve East West Bancorp yüzde 10’dan fazla düştü. Buna karşılık, JPMorgan Chase ve Bank of America gibi büyük bankalar, piyasalar açıldıkça daha küçük kazançlar ilan edeceklerdi.

Kargaşa, merkezi Santa Clara, California’da bulunan 40 yıllık bir şirket olan Silicon Valley Bank’ın Cuma günü çökmesiyle geldi. Banka iflası, ABD tarihindeki en büyük ikinci ve mali krizden bu yana en büyük iflas oldu. 2008.

Pazar günü düzenleyiciler, büyük bir emlak kredisi işine sahip New York finans kuruluşu Signature Bank’ı, bir bankacılık hareketinin yayılabileceği ve tüm finansal sistemin istikrarını tehdit edebileceği endişesiyle kapattı.

READ  Ukrayna savaşı: Kiev 'son derece yoğun' füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla vuruldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir