Fed Başkanı Powell’ın ifadesini tamamlamasının ardından piyasalar gergin

9:38 ET, 8 Mart 2023

Hisse senetleri, Powell’ın ek ifadesi öncesinde yükseldi

CNN’den Nicole Goodkind’den

7 Mart’ta New York Borsası.

(Spencer Platt/Getty Images)

ABD borsaları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon oranları ve ekonominin durumuyla ilgili yorumlarının piyasada satışlara yol açmasının ardından yatırımcıların yönünü bulmaya çalışmasıyla Çarşamba günü hafif yükseldi.

Powell Salı günü piyasaları alt etti ve Senato Bankacılık Komitesi’ne verdiği ifade sırasında daha büyük faiz artışlarına kapı açarak 2 yıllık Hazine getirisini 15 yılın en yüksek seviyesine gönderdi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Parkin, Çarşamba sabahı endişeleri artırdı. Güney Carolina’daki bir etkinlikte, yüksek enflasyonun Federal Rezerv’in daha fazla çalışması gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

Başkan Powell’ın Çarşamba günü saat 10:00 ET’de Meclis Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade vermesi bekleniyor ve bu da yeni bir piyasa oynaklığı dalgasını ateşliyor.

Bu arada tahvil piyasası, genellikle yaklaşmakta olan bir durgunluğun habercisi olan bir uyarı işareti veriyor: İki yıllık ABD Hazine tahvili getirisi, 40 yılı aşkın bir süre içinde 10 yıllık işaretinin üzerine çıktı. Bu, yatırımcıların yakın gelecek hakkında uzun vadeden daha gergin olduğunun bir işaretidir.

ABD ile Çin arasında artan gerilim yatırımcıları endişelendiriyor. Çin, ABD ile olan teknoloji savaşı tırmanırken, teknolojik özgüvenini artırmayı amaçlayan büyük bir hükümet revizyonu duyurdu.

Bu arada ADP istihdam raporu, Şubat ayında eklenen 242.000 iş ile hala istikrarlı bir ABD işgücü piyasasının altını çizdi. Bu 200.000 kişiydi ve Ocak ayında revize edilen 119.000 iş sayısının iki katından fazlaydı.

Yatırımcılar, Ocak ayı için ABD istihdam rakamlarını Cuma günü saat 10:00 ET’de ve hükümet maaş bordrosu rakamlarını bekliyor.

Kurumsal haberlerde, Occidental Petroleum’un hisseleri, Warren Buffett’in Berkshire Hathaway’in bu hafta enerji şirketinden daha fazla hisse satın almak için başvurmasının ardından %3,3 yükseldi. Bu arada, giyim şirketinin dördüncü çeyrek kazançlarına ilişkin tahminleri kaçırmasının ardından Stitch Fix hisseleri yaklaşık %10 düştü.

bu Dow Çarşamba sabahı 36 puan veya %0.1 arttı.

bu S&P 500 %0,1 arttı.

bu Nasdaq Kompozit %0,2 daha yüksekti.

READ  Gwyneth Paltrow'un kayak kazası davasındaki şarj davası temyiz edilebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir