Cindy Williams, ‘Laverne & Shirley’ Yıldızı, 75 yaşında öldü



CNN

Sevilen sitcom “Laverne & Shirley”de şen şakrak Shirley Feeney rolüyle tanınan aktris Cindy Williams’ın ailesinden yapılan açıklamaya göre, bir temsilci CNN’e verdiği demeçte öldü. 75 yaşında.

Aile sözcüsü ve Williams’ın kişisel asistanı Liz Grannis tarafından CNN’e sağlanan çocukları Jack ve Emily Hudson’dan yapılan açıklamaya göre Williams kısa bir hastalıktan sonra öldü.

Açıklamada, “Kibar, güler yüzlü annemiz Cindy Williams’ın vefatı bizde tarif edilemez bir üzüntü bıraktı” denildi. “Onu tanımak ve sevmek bizim için bir zevk ve ayrıcalıktı. Kibardı, güzeldi, cömertti ve harika bir mizah anlayışı ve herkesin sevdiği ışıltılı bir ruhu vardı.

Williams’ın altmış yıla yayılan kredileri vardı, ancak onu milyonlara sevdiren ve onu bilinen bir isim yapan “Happy Days” yan ürünü “Laverne & Shirley”deki rolüydü.

Dizide, 1976-1983 yılları arasında sekiz sezon süren şovun maceralarından hareketle dinamik bir arkadaş ikilisinin yarısı olarak merhum Penny Marshall’ın karşısında rol aldı.

California, Van Nuys’ta doğan Williams’ın lise boyunca oyunculuğa olan ilgisi, ailesinin sağladığı bir biyografiye göre onu Los Angeles City College’da tiyatro okumaya yöneltti. Williams’ın ilk profesyonel oyunculuk kredilerinden bazıları, 1969 yapımı “Room 222” dizisindeki üç bölümlük bir yay ve “The Nanny and the Professor” ve “Love, American Style” gibi 1970’lerin başındaki diğer şovlardaki görünümlerdi.

Williams, düzinelerce yapımda yer alan üretken bir televizyon ve sinema oyuncusu oldu. Ancak 1975’te “Mutlu Günler”de Shirley Feeney olarak ilk kez göründüğünde kariyeri şekillenmeye başladı.

Keyifli “Laverne & Shirley” reytinglerde hit oldu ve Williams’ın oynadığı en iyi komedi dizisi dalında iki ve bir komedi kategorisinde en iyi kadın oyuncu olmak üzere altı Altın Küre adaylığı kazandı.

READ  Jamie Foxx'un Chicago'daki tesisteki 'tıbbi sorundan' kurtulduğu bildirildi: İşte en son gelişmeler

Williams birkaç benzersiz filmde rol aldı. En önemlisi, Williams’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında İngiliz Akademi Film Ödülü adaylığı kazandıran, George Lucas’ın 1973 yapımı filmi “American Graffiti”de rol aldı. Üniversiteye gitmeden önce çılgın bir gece geçiren bir grup arkadaşı konu alan film, 1974 Akademi Ödülleri’nde En İyi Film dahil beş Oscar’a aday gösterildi. Williams, 1972’de George Cukor’un “Travels With My Aunt” ve 1974’te yönetmen Francis Ford Coppola’nın “The Conversation”ında rol aldı.

Williams aynı zamanda uzun bir kredi listesine sahip başarılı bir tiyatro oyuncusuydu. Geçen yıl, ulusal bir turda kariyerinden hikayeler paylaştığı “Me, Myself and Shirley” adlı tek kişilik şovunu yaptı. Bu yıl için planlanan en az bir tarih dizisi daha var.

Williams’ın vefat haberinin ardından, Williams’ın arkadaşları ve hayranları, geride bir kahkaha mirası bırakan merhum oyuncuya saygılarını sunmak için sosyal medyayı kullandılar.

Cindy Williams’ı Nasıl Sevdim 2016’da Williams’la çalışan Yvette Nicole Brown, CBS’nin “The Odd Couple” bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı. twitter. “Her zaman hayal ettiğim kadar güzeldi.”

Oyuncu Jason Alexander yazdı twitter: “Cindy Williams’ı tanımıyorum ama onun işini seviyorum, özellikle de Laverne ve Shirley günlerini izlemenin çılgınca eğlencesini. İyi bir hayatı olması için dua ediyorum ve onu tanıyan ve sevenlere başsağlığı diliyorum.

Williams’ın çocukları yaptıkları açıklamada, “hayvanları kurtarmak için ömür boyu süren çalışması, zengin sanatsal yeteneği, inancı” – ama “en önemlisi, dünyayı güldürme yeteneği” gibi birçok nedenden dolayı anneleriyle gurur duyduklarını söylediler.

Açıklamada, “Herkesin gülümsemesi devam etsin, çünkü o buna bayılır” denildi. “Annemizi sevdiğin için teşekkür ederim, o da seni sevdi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir