Borsa Bugün: Canlı Güncellemeler

hisseler Zor Satış Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Salı günü faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması gerektiğini öne sürmesinin ardından, merkez bankasının bir sonraki politika toplantısında büyük bir artışa ilişkin korkuları körükledi.

Dow Jones Sanayi Ortalaması 574.98 puan veya %1.72 düşerek 32.856.46’da kapanırken, S&P 500 %1.53 kayıpla 3.986.37’ye düşerek 4.000 seviyesinin altında kapandı. Nasdaq Bileşik %1,25 düşüşle 11,530,33 oldu.

2 yıllık Hazine getirileri, büyük hisse senedi endekslerinin düşmesiyle 2007’ye göre %5 arttı. Salı günkü satış, Dow’u 2023 için yaklaşık %0,9 düşüşle negatif bölgeye getirdi. S&P ve Nasdaq, yıl için sırasıyla %3,8 ve %10,2 arttı.

Powell Salı sabahı Senato Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi’nde yaptığı konuşmada, “Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi ve faiz oranlarının nihai seviyesinin önceden beklenenden daha yüksek olacağını gösteriyor” dedi. “Verilerin tamamı daha hızlı sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyorsa, faiz artırımlarının hızını artırmaya hazır olacağız.”

Yorumlar, merkez bankasının 21-22 Mart tarihlerinde yapacağı bir sonraki politika toplantısında geçen ayki 25 baz puanlık artıştan daha büyük bir oran artışı düşünebileceğini gösteriyor.

Morgan Stanley’e göre, bunlar ayrıca, gelen ekonomik verilerin gücüne bağlı olarak merkez bankasının Mart toplantısında yarım puanlık faiz artırımı olasılığına dönüşün sinyalini verdi.

Aynı zamanda, Powell’ın yorumları, yatırımcılar Fed’in yakında faiz artışını durduracağına inansa da, nihai oran olarak da bilinen federal fonlar için en yüksek oranın önceden beklenenden daha yüksek olacağı anlamına geliyor.

eToro ABD’li yatırım analisti Callie Cox, “Bu şaşırtıcı bir haber değil, ancak böylesine hızlı bir rallinin ardından piyasalar için zor bir hatırlatma” dedi. “Merkez bankasının en büyük önceliği enflasyonu düşürmek ve bunun iyi bir nedeni var. İnsanlar daha yüksek enflasyonu hesaba katmaya devam ediyor, bu da uzun vadeli yatırımcılar için kötü bir durum olabilir ve daha yüksek fiyatlar riskini taşıyabilir.”

READ  Hollanda, Ukrayna'ya yurtsever yardım göndereceğini açıkladı

Banka hisseleri, yatırımcıların daha yüksek faiz artışlarının ekonomiyi resesyona sokabileceğinden korkmasıyla kayıplara yol açtı. Wells Fargo %4,7 kaybetti. Bank of America, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase’in her biri %3’lük kayıp yaşadı. Apple, Alphabet ve Microsoft’un her birinin en az %1 düşmesiyle mega-cap teknoloji hisseleri de düştü.

havayolu hisseleri geniş Piyasalar, Adalet Bakanlığı’nın JetBlue’nun Spirit Airlines’ı devralmasını engellemek için dava açmasının ardından düştü Duyuru, bazı yatırımcıların ortak bir havayolunun rekabeti artıracağına dair korkularını hafifletti. United Airlines yüzde 3 yükseldi. Delta ve American sırasıyla %1.6 ve %1.5 kazandı.

Powell’ın yorumları, Fed’in zam yapmasına izin verecek esnek bir işgücü piyasası gösterebilecek olan Cuma sabahı Şubat ayı istihdam raporu için riskleri artırdı. Bir Dow Jones anketine göre ekonomistler geçen ay 225.000 yeni istihdam bekliyorlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir