Bitki bazlı, tahıl içermeyen diyetler sağlıklı mı?

Yorum

Tüketici Raporları Bu sitenin herhangi bir reklamverenle finansal ilişkisi yoktur.

Fasulye pilavı gibi tanıdık yemeklerin alternatif versiyonları, Hurma Makarna Kalpleri ve bitki bazlı tavuk – süpermarketlerin her yerinde.

Birçoğu size yerini alması gereken yiyeceklerden daha iyi görünüyor, ancak onları seçerken sağlıklı ikameler yapıyor musunuz? Popülerliği giderek artan beş ürünü inceledik ve orijinal versiyonlarıyla karşılaştırdık.

Bitki bazlı kremalar yulaf, hindistancevizi, soya ve badem gibi bitki sütlerinden yapılır, ancak yarım buçuk gibi daha kalındır. New York’taki Stony Brook Medicine’de beslenme direktörü olan Josephine Connolly-Schoonen, beslenme açısından, ölçülü kullandığınız sürece yarım buçuk veya bitki bazlı bir krema seçmeniz fark etmez, diyor. Bir çorba kaşığı yarım buçuk 20 kalori ve 1 gram doymuş yağ içerir. Sütün türüne bağlı olarak kremalar 15 ila 30 kalori ve 0 ila 1 gram doymuş yağ içerebilir.

boyut ilave şekerler Ancak farklı. Yarım buçukta hiçbir şey yokken, bitki bazlı kremler genellikle tatlandırılır ve tatlandırılır. Tüketici Raporları beslenme uzmanı ve kayıtlı diyetisyen Amy Keating, “Kahvenize çok fazla ‘krema’ eklerseniz veya çok kahve içerseniz, şekerler toplanır” diyor.

Düşük veya sıfır şeker arayın. Daha tatlı bir şey istiyorsanız, kahvenizde şeker yerine kullanın. Amerikan Kalp Derneği, kadınlar için günde 25 gramdan ve erkekler için 36 gramdan fazla şeker önermiyor.

Bitki bazlı diyetler prostat kanseri riskini azaltabilir, çalışma önerileri

Başka bir fark: Bitki bazlı süt kremaları, bitkisel yağlar ve guar sakızı ve İrlanda yosunu gibi emülgatörler eklemiş olabilir. Bitki sütünden daha yoğun bir dokuya ve daha kremamsı bir tada sahiptirler. Ancak Connolly-Schoonen, bazılarının bağırsak astarına zarar verebileceğini öne süren sınırlı araştırmaya atıfta bulunarak, “emülgatörlerin GI yolu için kötü olabileceğine dair göstergeler var” diyor. Yine de, az miktarda kullanırsanız kremler çoğu insan için iyidir, diyor.

READ  Avrupa piyasalarının canlı güncellemeleri: hisse senetleri, haberler, merkez bankaları

Sabah kıyılmış buğday veya yulaf ezmesini tahıl içermeyen bir tahıl gevreği ile değiştirmek sağlıklı bir gıda alışverişi değildir. Keating, “Bu tam tahılları yemenin yanlış olduğunu düşünebilirsiniz, ancak durum bu değil” diyor. “Pek çok araştırma, diyetinize tam tahılları dahil etmenin kalp hastalığı, kanser ve daha fazlası riskini azalttığını ve düzenli tahılların bunları almanın uygun bir yolu olduğunu gösteriyor.”

Bununla birlikte, tahılsız granola gibi bazı tahılsız tahıllar sizin için iyidir. Genellikle geleneksel yulaf yerine sağlıklı yağlar, lif, protein ve magnezyum ve potasyum gibi besinler sağlayan fındık ve tohumların bir kombinasyonundan yapılırlar.

Eklenen şekerlere ve porsiyon boyutlarına dikkat edin. İdeal olarak, bir porsiyon 4 gramdan fazla şeker içermemelidir. Keating, “Ancak paket porsiyon boyutları genellikle çeyrek ile yarım fincan arasındadır” diyor. Kasenizde küçük görünebilir, bu nedenle porsiyonu ikiye katlarsanız kalorileri, yağları ve şekerleri ikiye katladığınızı unutmayın.

Diğer tahılsız tahıllar genellikle tapyoka, patates ve tapyoka unları veya tahıllar yerine nohut veya mercimek unu ile yapılır. Protein ve potasyum içeren fasulye unu dışında bu ürünlerin besin değeri pek yoktur. A Son CR testi Altı tanesi tahıl olmayan tahılları değerlendirdi. Hiçbirinin tadı güzel değildi ve yalnızca biri beslenme açısından en yüksek notları aldı.

Yakın tarihli bir düşük karbonhidratlı makarna alternatifi, krem ​​renkli sebzelerden kesilmiş şeritler olan avuç içi kalpleridir. İnsanlar gerçek şeyin tadına ve dokusuna daha yakın olduğunu söylüyor. Kalorisi de çok düşüktür – fincan başına yaklaşık 50 ve pişmiş spagetti başına 200.

Keating, “Çoğu Amerikalı’nın günlük olarak yeterince sebze tüketmediğini düşünürsek, hurma kalplerini yemek, diyetinizdeki sebzeleri artırmanın harika bir yoludur” diyor.

karnabahar ve nohutlu pilav

Karnabahar, çok düşük karbonhidratlı yüksek lifli bir sebze eklemek isteyenler için harika bir alternatiftir ve porsiyon başına sadece 20 kaloriye sahiptir. Nohuttan yapılan pirincin karbonhidrat değeri bildiğimiz pirince göre daha düşük değildir ancak daha fazla protein ve lif sağlar.

READ  Salı sabahı erken saatlerde SpaceX Dragon kargo kapsülünün uzay istasyonuna yanaşmasını izleyin

Bu ürünlere tat vermesi için tuz eklenir. “Sodyum Connolly-Schoonen, “İnsanları aşırı yemeye iten şeylerden biri” diyor ve ekliyor: “Geleneksel pirincin sodyum oranı düşüktür ve bunu kendiniz eklemiyorsunuz. Sodyumu kontrol ettiğiniz sürece (önerilen günlük sınır 2.300 miligramın altında), bu ürünler iyi bir seçim,” diyor Connolly-Schoonen. Çiğnemektense çıtır çıtır.

Bitki bazlı ‘tavuk’

Bazı tüketiciler düşünüyor Bitki bazlı “etler” Benzemeleri gereken tiplerden daha sağlıklılar ama bu her zaman böyle olmuyor. Protein genellikle soya veya bezelye izolatı şeklinde gelir. Bu proteinler orijinal bitkiden çıkarılır, ancak bir ürün standından satın aldığınız sebzelerle aynı değildir.

Keating’e göre bir başka endişe de, etleri bu alternatiflerle değiştirmenin fasulye, sebze ve tofu gibi bütün bitki besinlerini yemekle aynı sağlık yararlarına sahip olup olmadığı net değil. Değiştirdikleri ürünlerden daha fazla sodyum içerebilirler. Ancak sahte etler, bitki bazlı bir diyete başlamayı kolaylaştırıyorsa, onları haftada birkaç kez yemekte bir sakınca yoktur.

Telif Hakkı 2022, Tüketici Raporları A.Ş.

Tüketici Raporları, daha adil, daha güvenli ve daha sağlıklı bir dünya yaratmaya yardımcı olmak için tüketicilerle birlikte çalışan, kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluştur. CR, ürün veya hizmetleri desteklemez ve reklamları kabul etmez. devamını oku Tüketici Raporları.org.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir