Bilim adamları, hemen hemen her nesnenin havadan enerji toplayabildiğini keşfetti

Bilim adamları, az kirlilikle sürekli temiz enerji üretimine yol açabilecek bir buluşta, havadaki nemdeki enerjiyi elektriğe dönüştürmek için hemen hemen her malzemenin kullanılabileceğini buldular.

tezde yayınlandı Gelişmiş Malzemelerinşa ediyor 2020 iş Bakterilerden toplanan malzemeleri kullanarak havadaki nemden enerji çekmenin mümkün olduğunu ilk gösteren oydu. Yeni çalışma, ahşap veya silikon gibi herhangi bir malzemenin küçük parçacıklara ayrılabileceğini ve mikroskobik gözeneklerle yeniden üretilebileceğini gösteriyor. Ancak ürünün nasıl ölçüleceğine dair birçok soru var.

Amherst’teki Massachusetts Üniversitesi’nde mühendislik profesörü ve çalışmanın kıdemli yazarı Jun Yao, “Bulduğumuz şey, hayal edebileceğiniz gibi, küçük ölçekli, insan yapımı bir bulut gibi” dedi. “Aslında çok kolay erişilebilir, sürekli temiz elektrik sağlayan devasa bir kaynak. Gittiğiniz her yerde temiz elektrik olduğunu hayal edin.

İster dağda, çölde, kırsal köyde ister yolda yürüyüş yapın, buna ormanlar da dahildir.

“Air-gen” adı verilen rüzgar gücüyle çalışan jeneratör, güneşe veya rüzgara ihtiyaç duymadan sürekli olarak mevcut olan nemden enerji toplayarak sürekli temiz elektrik sağlıyor. Yao, gelişmek için belirli ortamlar gerektiren güneş panelleri veya rüzgar türbinlerinin aksine, Air-Gens’in her yere gidebileceğini söyledi.

Bununla birlikte, düşük nem, daha az enerjinin toplanabileceği anlamına gelir, dedi. Havası daha kuru olan kış, yaza göre daha az enerji üretir.

Yaklaşık bir tırnak büyüklüğünde ve tek bir saç telinden daha ince olan cihaz, nano gözenek adı verilen küçük deliklerle bezenmiştir. Gözeneklerin çapı 100 nanometreden veya bir insan saç telinin genişliğinin binde birinden daha azdır.

Minik delikler, havadaki suyun geçmesine izin vererek cihazın üstünde ve altında bir şarj dengesizliği oluşturarak etkin bir şekilde çalışmaya devam eden bir pil oluşturur.

READ  Nikola Jokić, Nuggets'ın sezon serisini süpürmesi, Celtics'in gerçeklik kontrolü alması

Başka bir yazar ve UMass mühendisliği yüksek lisans öğrencisi olan Xiaomeng Liu yaptığı açıklamada, “Havadan temiz elektrik elde etmek için kapıyı ardına kadar açıyoruz” dedi.

Yao, bir prototipin yalnızca küçük bir miktarda enerji ürettiğini – büyük bir ekranda bir noktayı aydınlatmaya yetecek kadar – ve boyutundan dolayı, hava jeneratörlerinin aralarında hava boşlukları olacak şekilde üst üste istiflenebileceğini söyledi. . Elektriğin depolanması ayrı bir konudur.

Yao, yaklaşık bir buzdolabı büyüklüğünde istiflenmiş yaklaşık 1 milyar Air-Gens’in bir kilovat üreteceğini ve bir şekilde en uygun koşullar altında bir eve güç sağlayacağını tahmin ediyor. Ekip, aracı daha verimli hale getirerek hem ihtiyaç duyulan cihaz sayısını hem de kapladıkları alanı azaltmayı umuyor. Bunu yapmak zor olabilir.

Bilim adamlarının öncelikle farklı iklimlerde hangi malzemenin en etkili olduğunu bulması gerekiyor. Yao, nihayetinde cihazı yakalayabileceği nemi engellemeden büyütmek için bir strateji geliştirmeyi umduğunu söyledi. O da istiyor Cihazları nasıl verimli bir şekilde üst üste istifleyeceğinizi ve aynı boyuttaki cihazın daha fazla enerji yakalaması için bir hava jeneratörünün nasıl tasarlanacağını öğrenin.

Bunun ne kadar süreceği belli değil.

Yao, “Bunu geliştirdikten sonra, istediğiniz yere koyabilirsiniz” dedi.

Bir evde duvar boyasına gömülebilir, bir şehirde kullanılmayan bir alanda büyük yapılabilir veya bir ofisin sert alanlarına dağılmış olabilir. Hemen hemen her malzemeyi kullanabildiği için çevreden daha az özütleyebilir. diğer yenilenebilir enerji türlerinden daha

Yao, “Tüm Dünya kalın bir nem tabakasıyla kaplıdır” dedi. “Muazzam bir temiz enerji kaynağı. Bu, onu kullanmanın sadece başlangıcı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir