Apple’ın geliştirici beta sürümlerini indirmek ve yüklemek artık ücretsiz

Ücretsiz Apple geliştirici hesaplarına sahip olanlar, şirketin en son yazılımı için geliştirici beta sürümlerine erişebilirken, ödeme yapanlar bunu yapabilir. Kullanıcı tarafından belirtilir Twitter’da iSoftware güncellemeleri ve tarafından onaylandı Apple’ın geliştirici programı karşılaştırma sayfası, OS beta sürümleri artık Apple Geliştirici Programı için yıllık 99 ABD doları ödemeye gerek kalmadan kurulabilir. Bu, ilgilenen kullanıcıların bugünden itibaren iOS 17 dahil olmak üzere çeşitli betaları ücretsiz olarak yükleyebilecekleri ve genel beta için Temmuz ayına kadar beklemeleri gerekeceği anlamına geliyor. Yani, bir Apple Geliştirici Hesabına sahip oldukları sürece.

Dün WWDC’den sonra Apple, önceki yıllardan farklı olarak ücretsiz katmandaki kişilerin artık erişebildiği iOS 17 geliştirici beta sürümünü yayınladı. Daha önce ücretsiz hesaplara erişimin açılması, halkın bunları da indirebileceği anlamına geliyormuş gibi görünse de, artık kimsenin geliştirici betalarına erişimi olmadığını anlıyoruz. Geliştirici Programına kayıtlı bir Apple kimliğiniz veya hesabınız olmalıdır. 99 dolarlık giriş engeli kaldırıldı.

Bu yılın başlarında Apple, betaları geliştiricilere dağıtma biçiminde bir değişiklik yaptı. Önceden, geliştiricilerin her cihaz için bir konfigürasyon profili indirip kurması gerekiyordu. Ancak sistem artık kullanıcıların yazılım güncelleme ayarlarındaki bir seçeneği işaretleyerek betaları doğrudan cihazlarına yüklemelerine izin veriyor. Değişikliğe rağmen Apple, geliştirici beta sürümlerine erişmek için yılda 99 dolar ödemek zorunda. Artık ödeme yapmak istemeyen kullanıcılar, her zaman ücretsiz olarak sunulan ancak genellikle geliştirici beta sürümlerinden sonra yayınlanan genel beta sürümünü beklemek zorunda değil. Bu yıl Apple, genel betaların Temmuz ayında gelmesi gerektiğini söylüyor.

Hatalar ve sorunlar olabilir ve özellikle döngünün başlarında, ana cihazlarınızda beta sürümünü çalıştırmanızı kesinlikle önermiyoruz. Bu betalar, uygulamalarını yeni yazılımlara karşı test etmek için ikincil cihazlara sahip geliştiricilere yöneliktir. watchOS 10, TVOS 17, HomePod 17 ve AirPods gibi belirli betalar, herkese açık, istikrarlı yazılıma geri dönüşü engeller. Bu platformlar için, beta sürümünü yükledikten sonra, genellikle sonbaharda bir sonraki genel sürüm çıkana kadar kullanılabilir. Bu betaları yükleme riski tamamen size aittir. Ancak riskten kaçınanlar ve geliştirici planının bir parçası olanlar şimdi indirebilir.

READ  Ani Sel Canlı Güncellemeleri: Vermont, NY ve Kuzeydoğu'daki yağışlarla ilgili en son bilgiler

GÜNCELLEME (22:15 ET): Bu makale, geliştirici beta sürümleri artık ücretsiz hesaplara sahip olanlar tarafından kullanılabilirken, bunun bir kaza olmadığını ve herkese açık olmadığını açıklığa kavuşturmak için güncellendi. Geliştirici beta sürümünü indirmek için, geliştirici programıyla ilişkilendirilmiş bir Apple Kimliğinizin veya hesabınızın olması gerekir.

Engadget tarafından önerilen tüm ürünler, ana şirketimizden bağımsız olarak editör ekibimiz tarafından özenle seçilir. Hikayelerimizden bazıları bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Bu bağlantılardan birini satın alırsanız, bir ortaklık komisyonu kazanabiliriz. Yayın sırasında tüm fiyatlar doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir