ABD SEC, Binance’e dava açtıktan bir gün sonra kripto borsası Coinbase’e dava açtı

NEW YORK, 6 Haziran (Reuters) – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Salı günü ABD’nin en büyük kripto para platformu Coinbase’i (COIN.O) bir borsa olarak kaydolmadıktan sonra yasa dışı faaliyet göstermekle suçlayarak dava açtı. .

SEC’in iki gün içinde büyük bir kripto para borsasına açtığı ikinci dava, dünyanın en büyük kripto para borsası Finance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya açılan davanın ardından geldi.

İki hukuk davası, SEC Başkanı Gary Gensler’in Salı günü yine ABD sermaye piyasalarına yatırımcı güvenini baltalayan “Vahşi Batı” olarak adlandırdığı kripto sektörü üzerinde yargı yetkisi sağlama çabasının bir parçası.

CNBC’ye konuşan Gensler, “İş modelinin tamamı ABD menkul kıymetler yasalarına uyulmaması üzerine kurulu ve onlardan uymalarını istiyoruz” dedi.

Kripto şirketleri, SEC kurallarının belirsiz olduğunu ve ajansın bunları düzenlemeye çalışarak aşırıya kaçtığını söylüyor.

Coinbase’in genel danışmanı Paul Grewal yaptığı açıklamada, şirketin her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğini ve “uygunluk taahhüdü gösterdiğini” söyledi.

On ABD eyaleti Kaliforniya liderliğindekiSalı günü Coinbase, staking ödül programını menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçladı.

Coinbase ana şirketi Coinbase Global Inc’in hisseleri, daha önce %20,9’a kadar düşerek 6,42 $ veya %12,8 düşüşle 52,29 $’a geriledi.

Veri şirketi Nansen’e göre Coinbase müşterileri, SEC başvurusundan sonraki saatler içinde 57 milyon dolardan fazla para çekti.

Reuters Grafikleri

On Üç Kripto Varlığı

Manhattan federal mahkemesine yapılan bir şikayette SEC, Coinbase’in en az 2019’dan beri kripto işlemlerinde aracı olarak faaliyet gösterdiğini ve yatırımcıları korumak için ifşa gerekliliklerinden kaçınarak milyarlarca dolar kazandığını iddia etti.

SEC, Coinbase’in Solana, Cardano ve Polygon gibi token’lar da dahil olmak üzere kayıtlı menkul kıymetler olması gereken en az 13 kripto varlığı alıp sattığını söyledi.

READ  San Jose karı koca South Bay suç çılgınlığında öldürüldü - NBC Bay Area
4 Mart 2022’de çekilen bu grafikte Coinbase logosunun önünde kripto para biriminin bir temsili görülüyor. REUTERS/Dado Ruvic/İllüstrasyon/Dosya Fotoğrafı

2012’de kurulan Coinbase, kısa süre önce 108 milyondan fazla müşteriye hizmet verdi ve Mart’ı bilançosunda 130 milyar dolarlık müşteri kripto varlığı ve fonuyla kapattı. İşlemler, geçen yılki 3,15 milyar dolarlık net gelirinin %75’ini oluşturdu.

Coinbase, yaklaşık 3,5 milyon müşterisi olan Staking Rewards programında kripto varlıkları toplar ve bunları blockchain ağındaki işlemleri desteklemek için kullanır ve bunları bir komisyon satın aldıktan sonra “ödüller” karşılığında müşterilere sunar.

Programa odaklanan eyaletler arasında Alabama, Illinois, Kentucky, Maryland, New Jersey, South Carolina, Vermont, Washington ve Wisconsin yer alıyor. New Jersey Para cezası verildi Coinbase, kayıtlı olmayan menkul kıymetleri sattığı için 5 milyon dolar.

‘Kurallar göz ardı edilemez’

SEC’in Salı günkü başvurusu, sivil cezalar, haksız kazançlar ve ihtiyati tedbir talep ediyor. SEC, Mart ayında Coinbase’i suçlamaların gelebileceği konusunda uyardı.

SEC uygulama şefi Gurbir Grewal yaptığı açıklamada, “Sırf onları sevmiyorsunuz diye kuralları görmezden gelemezsiniz.” Dedi.

Gensler’in kripto üzerindeki baskıları, sektörü uyumluluğu artırmaya, ürünleri istiflemeye ve ülke dışına açılmaya sevk etti.

Blockchain Association ticaret grubunun CEO’su Christine Smith, Gensler’in sektörü denetleme çabalarını reddetti.

“Mahkemelerin zamanı geldiğinde Başkan Gensler’i haksız çıkaracağını umuyoruz” dedi.

Pazartesi günü SEC, Binance’i şişirilmiş ticaret hacimleri, yönlendirilen müşteri fonları, uygunsuz bir şekilde havuzlanmış varlıklar, varlıklı ABD’li müşterileri platformundan uzak tutmada başarısızlık ve düzenlemeleri konusunda müşterileri yanıltmakla suçladı.

Veri şirketi Nansen Salı sabahı, yatırımcıların Pazartesi günkü haberlerin ardından Binance ve ABD’deki bağlı kuruluşundan yaklaşık 790 milyon dolar çektiğini bildirdi.

finans Söz verdi SEC’in kripto endüstrisine netlik sağlamayı “yanlış ve bilinçli olarak reddetmesini” yansıttığını söylediği davaya karşı kendini savunmada saldırgandı.

Coinbase’in Gensler ile sürtüşmesi, SEC’in kullanıcıların dijital varlıklar ödünç vererek faiz kazanmasına izin vermesi durumunda Coinbase’i dava etmekle tehdit ettiği 2021 yılına kadar uzanıyor. Şirket fikrinden vazgeçti.

READ  Banka hisseleri: Cumhuriyet'teki beş banka Salı gününden bu yana yükseldi

Salı günkü dava, SEC – Coinbase Inc ve diğerleri, ABD Bölge Mahkemesi, New York Güney Bölgesi, No. 23-04738.

New York’tan Jonathan Stempel’in habercisi; Washington, DC’den Hannah Long ve Michelle Price ve Bangalore’den Manya Saini’nin ek raporları; Kurgu Jason Neely, Louise Heavens, Chisu Nomiyama ve Nick Zieminski

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir