2 New York hastanesinde 7.000 hemşire grevde

Yorum Yap

İki büyük New York hastane sistemindeki 7.000’den fazla hemşire, saflarını pandemi ve ötesinden bunalmış halde bırakan kadro düzenlemelerini araştırarak görüşmelerin kesilmesinin ardından Pazartesi günü erken saatlerde işi bıraktı.

Mount Sinai sözcüsü Lucia Lee, Manhattan’daki Mount Sinai Hastanesi ve Bronx’taki Montefiore Tıp Merkezi’nde grevi önlemek için yapılan son dakika görüşmelerinin, sendika müzakerecilerinin sabah 1’den hemen sonra salonu terk etmesinin ardından çöktüğünü söyledi. New York Eyalet Hemşireleri Derneği, New York Valisi Cathy Hochul’un (D) anlaşmazlığı bağlayıcı tahkime götürme önerisini reddetti.

Her iki hastaneden temsilciler, sendikanın benzer kuruluşlardaki hemşirelerin önceki pazarlık görüşmelerinde kabul ettiği yaklaşık yüzde 20’lik bir ücret artışını reddettiğini söylediler.

New York Belediye Başkanı Eric Adams (D) yaptığı açıklamada, tüm tarafları “gönüllü bir anlaşmaya varmak ne kadar sürerse sürsün müzakere masasında kalmaya” çağırdı.

Grev, Kuzey Doğu, XBB tarafından üretilen potansiyel bir Covid-19 vakası dalgasıyla karşı karşıya kaldığında geliyor. 1.5 varyantı, 2021-22 tatil sezonundan sonra enfeksiyonlarda ani artışa neden olan omikron varyantının bir parçası. Yeni varyantın enfeksiyonları, Aralık ayı başlarında ABD vakalarının yüzde 2’sinden Ocak ayının ilk haftasında yüzde 27’nin üzerine çıktı. Değerlendirmeler ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından.

Kuzeydoğudaki vakaların yüzde 70’inden fazlasının XBB olduğuna inanılıyor. 1.5 New York’ta CDC’ye göre geçen hafta Covid-19 nedeniyle hastaneye yatış sayısı yüzde 4 arttı. Ölümler son günde yüzde 27 arttı.

Yeni varyant XBB.1.5 hala “yüksek oranda bulaşabilir” ve Covid dalgasını besliyor

Ülke genelindeki hemşire sendikaları, hasta bakımını aksattığını ve sağlık çalışanlarını tehlikeye attığını iddia ettikleri 2020’de pandemi patlak verdiğinden bu yana daha fazla personel alımı için bastırdı.

READ  Patriots, Titans kesintilerinden sonra Bill Belichick'i favori olarak ekleme konumunda

400’den fazla hemşire işini bıraktı Bir Chicago hastanesi Ocak Ayın 3’ünde, üç günlük bir grev, işten çıkarmanın ardından personel kıtlığını şiddetlendirdi. hemşireler Oakland ve Berkeley, Kaliforniya., Noel arifesinde başlayan beş günlük bir grev. Aralarında hemşire asistanları, cerrahi teknisyenleri, eczacılar, diyetisyenler ve laboratuvar asistanlarının da bulunduğu 400 sağlık çalışanı da beş günlük greve başladı. Marina del Rey, Kaliforniya.., 12 Aralık’ta benzer endişeler.

New York hemşireleri, ortak bir pazarlık çerçevesi etrafında yedi başka hastaneyle anlaşmaya vardı. Üç yılda yüzde 20’lik bir maaş artışı alacaklar ve hastaneler daha yüksek personel standartları konusunda anlaştılar.

“İtibaren [New York City] New York Eyalet Hemşireler Derneği başkanı Nancy Hagens Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, “Hemşireler dört ay önce sözleşmelerimizi müzakere etmeye başladı ve bir numaralı sorunumuzun hasta bakımına zarar veren kronik bir personel krizi olduğunu söyledik.” “Güvenli personel, her hastaya güvenli, kaliteli bakım sağlamak için yeterli hemşireye sahip olmak anlamına gelir. Bu, işverenlerimizin görmezden geldiği, bahaneler uydurduğu ve mücadele ettiği bir sorundur.

Montefiore yaptığı açıklamada, hemşirelerin “hasta başucundan uzaklaşmaya” karar vererek “topluluğumuzun her yerine korku ve belirsizlik aşıladı” dedi.

Mount Sinai sözcüsü Lee yaptığı açıklamada, “Birinci önceliğimiz hastalarımızın güvenliği. Kesintiyi en aza indirmeye ve Mount Sinai hemşirelerini NYSNA’nın grevine rağmen birinci sınıf bakım sağlamaya devam etmeye teşvik etmeye hazırız.”

Bir Twitter gönderisinde sendika, hastaların hastane sistemini ziyaret ettiğini söyledi.Vuruş çizgimiz aşılmadıHastaları tedavi gördükten sonra gösterilere katılmaya davet etti.

Temsilci Jamal Bowman (DNY) yaptığı açıklamada, “Hemşireler hastaları için cehennemden geçti ve geri döndü” dedi. “Bizi sağlıklı ve hayatta tutmak için zaten akıl almaz savaşlar verdiler ve savaşmaya devam etmek zorunda değiller. Güvenli personel oranları ve sağlıklı koşullar her hastanede yaygındır.

READ  ABD borç müzakereleri sürerken Avrupa hisse senetleri kararsız

ABD sağlık sistemi zaten bir hemşire açığıyla karşı karşıya. Nisan ayında yapılan bir araştırmaya göre, 2020’den 2021’e kadar ülkedeki kayıtlı hemşire sayısı 100.000 azaldı. Sağlık İşleri dergisinde yayınlandı.

Amerikan Hemşirelik Kolejleri Birliği, hemşirelik okullarının nitelikli eğitmen eksikliği nedeniyle 2021’de 91.938 başvuranı hemşirelik programlarına geri çevirdiğini tespit etti.

Kıtlık daha da kötüye gidebilir: Ulusal Devlet Hemşirelik Kurulları Konseyi’ne göre, kayıtlı bir hemşirenin ortalama yaşı 52’dir. Karşılaştırıldığında, federal verilere göre ABD işgücünün geri kalanı için 42 yaş daha genç. Uzmanlar, sağlık hizmeti işgücü işe alım veya elde tutma çabalarını hızlandırmadığı sürece, bu, hemşireler arasında yaklaşan bir emeklilik patlaması olduğunu gösteriyor.

Fenit Nirappil Ve Lauren Weber bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir